387
Ο Παύλος Γερουλάνος | George Vitsaras / SOOC

Γερουλάνος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2019, 19:35
Ο Παύλος Γερουλάνος
|George Vitsaras / SOOC

Γερουλάνος: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2019, 19:35

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σε ένδειξη δυσαρέσκειας για τις αιχμές ότι η κριτική του στη Φώφη Γεννηματά αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, ανακοίνωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε τη διαφωνία του για τους όρους του συνεδρίου που προωθεί η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «ένα συνέδριο που θα αλλάξει το καταστατικό αλλά θα συζητήσει ΚΑΙ θέσεις ΚΑΙ στρατηγική με βάση τις αρχές και τις αξίες του. Ένα συνέδριο που θα κάνει πάλι το ΠΑΣΟΚ δυνατό, πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό, σοσιαλιστικό. Πραγματικά δημοκρατικό».

Όπως είπε, «σε ένα τέτοιο συνέδριο είναι πολλοί από εμάς που θα δεχόντουσαν να παραταθεί η θητεία της προέδρου. Αντί για αυτό μας ζητούν ένα συνέδριο που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σφραγίδα. Που θα το αδρανοποιήσει. Που θα αφαιρέσει και το τελευταίο οξυγόνο από τον μόνο φορέα που γνωρίζω που έχει τη δυνατότητα να είναι όλα τα παραπάνω για να υπηρετήσει τις ανάγκες των Ελλήνων. Ένα συνέδριο που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην “Ποταμοποίησή” του. Δεν του αξίζει».

Όσον αφορά την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ, είπε:

«Λένε κάποιοι ότι τα λέω αυτά και ότι κάνω ό,τι κάνω από προσωπική φιλοδοξία. Δεν είναι έτσι. Τα λέω και τα κάνω διότι τα πιστεύω βαθιά. Τα λέω χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να τα λέω όσο τα πιστεύω. Και για να το αποδείξω ότι τα εννοώ, θα αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ», τόνισε ο κ. Γερουλάνος, ενώ στην συνέχεια έσπευσε να καταλήξει με νόημα πως:

«Θα παραμείνω επικεφαλής της Παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι, αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές και θα προτείνω ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής. Γιατί; Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου. Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...