419
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης εμφανίζεται να υιοθετεί τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Τζανακόπουλου - Πολάκη | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Τζανακόπουλου – Πολάκη ο Χάρης Καστανίδης

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 13:52
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης εμφανίζεται να υιοθετεί τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Τζανακόπουλου - Πολάκη
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Τζανακόπουλου – Πολάκη ο Χάρης Καστανίδης

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 13:52

Τι κι αν η πρωτοβουλία για την εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ανήκε στο Κίνημα Αλλαγής; Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης εμφανίστηκε ήδη από το βράδυ της Τρίτης να διαφοροποιείται και να υιοθετεί μάλιστα τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο documentonews.gr ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της Επιτροπής ποιος θα μετέχει στη σύνθεσή της, ακριβώς δηλαδή ό,τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»!

Σε κάθε περίπτωση η στάση του κ. Καστανίδη δείχνει κάποια πράγματα.

Πρώτον ότι μολονότι ευάριθμη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ μετράει πολλές διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, ακόμα και σε ζητήματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Είναι δε ενδιαφέρον τόσο το γεγονός ότι ο κ. Καστανίδης είναι μέλος του ΚΙΔΗΣΟ (βλέπε Γιώργος Παπανδρέου) όσο και η επιλογή του συγκεκριμένου ΜΜΕ για να εκφράσει τη διαφοροποίησή του στην υπόθεση.

Δεύτερον είναι σαφές ότι η Χαριλάου Τρικούπη καλείται να αναζητήσει αν και κατά πόσο υπάρχει διασύνδεση της στάσης του κ. Καστανίδη με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ κ. Παπανδρέου, οι σχέσεις του οποίου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και καιρό ένα ζητούμενο για τον «χώρο».

Τρίτον, είναι απορίας άξιον πώς η Χαριλάου Τρικούπη δεν σχολίασε τη διαφοροποίηση του κ. Καστανίδη, σε μια υπόθεση που αν μη τι άλλο ακουμπά τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης με στόχο ιστορικά στελέχη της παράταξης. Προφανώς οι περί την Φώφη Γεννηματά είναι βυθισμένοι στα του συνεδρίου-εξπρές του ΠΑΣΟΚ (και άλλωστε ο κ. Καστανίδης είναι ΚΙΔΗΣΟ)…

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καστανίδης ανέφερε:

«Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

» Ομως, δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική. Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής, την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος».

Την Τρίτη ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς αποτελούν κρίσιμους μάρτυρες για τις προς διερεύνηση ενέργειες του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνη κ. Παπαγγελόπουλου.

Η απόφαση της εξαίρεσης του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Προανακριτικής όσο και μετά με πλήθος ανακοινώσεων και απειλών ότι οι δύο βουλευτές θα επιχειρήσουν να παραστούν στην επόμενη σύγκληση της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...