233
Γερμανοί αστυνομικοί απομακρύνουν την Γκρέτα Τούνμπεργκ από τον χώρο της διαμαρτυρίας στο χωριό Λούτσερατ | REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Αστυνομικοί απομάκρυναν σηκωτή την Γκρέτα Τούνμπεργκ από διαδήλωση

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 15:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/1/2023 22:47
Γερμανοί αστυνομικοί απομακρύνουν την Γκρέτα Τούνμπεργκ από τον χώρο της διαμαρτυρίας στο χωριό Λούτσερατ
|REUTERS/Wolfgang Rattay

Γερμανία: Αστυνομικοί απομάκρυναν σηκωτή την Γκρέτα Τούνμπεργκ από διαδήλωση

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 15:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/1/2023 22:47

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η επιχείρηση εκκένωσης του Λούτσερατ, του εγκαταλειμμένου χωριού στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, το οποίο είχε καταληφθεί από ακτιβιστές που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την κατεδάφιση των κτιρίων και την επέκταση του λιγνιτωρυχείου της περιοχής. Μεταξύ των διαδηλωτών που απομάκρυναν οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν και η σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ δεν συμμορφώθηκε στο αίτημα της αστυνομίας να φύγει από την περιοχή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να την απομακρύνουν με τις ασπίδες και τα χέρια τους όπως καταγράφηκε και σε βίντεο.

Ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής είχαν κάνει κατάληψη στο χωριό στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατεδάφιση των τελευταίων κτιρίων προκειμένου να γίνει μεγαλύτερο το λιγνιτωρυχείο.

Η Τούνμπεργκ παρομοίασε το τοπίο γύρω από το χωριό με το βασίλειο του Τόλκιν, «Μόρντορ», όπου εντοπιζόταν το «απόλυτο κακό» ενώ σε τηλεοπτικές δηλώσεις της επιτέθηκε στην γερμανική κυβέρνηση καλώντας την να αλλάξει την περιβαλλοντική πολιτική της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τα επεισόδια, εννέα ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε η Bild. Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών από την περιοχή, ανέφερε επίσης η εφημερίδα.

Μετά από λίγες ώρες, η Τούνμπεργκ και οι άλλοι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...