239
H Τζίνα Λολομπρίτζιντα την εποχή της δόξας | Getty Images/ Bettmann

Πέθανε στα 95 της η Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 14:34
H Τζίνα Λολομπρίτζιντα την εποχή της δόξας
|Getty Images/ Bettmann

Πέθανε στα 95 της η Τζίνα Λολομπρίτζιντα

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2023, 14:34

Ενα από τα τελευταία είδωλα του μεταπολεμικού ιταλικού σινεμά, η θρυλική Τζίνα Λολομπρίτζιντα, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 95 ετών. Την είδηση του θανάτου της «Λολό» μετέδωσε τη Δευτέρα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Στα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Λολομπρίτζιτα έκανε τα πρώτα της βήματα προτού συμμετάσχει, το 1947, σε έναν διαγωνισμό ομορφιά Μις Ιταλία, στον οποίο κατετάγη τρίτη –η ομορφιά της όμως της έδωσε την ευκαιρία για μερικούς ρόλους στην ανερχόμενη τότε κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας. Λένε ότι ήταν τόσο όμορφη που ο περίφημος Χάουαρντ Χιουζ είχε πετάξει από το Χόλιγουντ για να την πάρει μαζί του στις ΗΠΑ –τελικά το ντεμπούτο της στο αμερικανικό σινεμά θα γινόταν το 1953, στο «Beat the Devil», δίπλα στον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ.

Με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στο «Beat the Devil»

Η δεκαετία του 1950 ήταν και η δεκαετία της Λολομπρίτζιντα, ως μεσογειακού συμβόλου του σεξ, άλλωστε η ίδια φρόντιζε να φιλοτεχνεί αυτό το προφίλ. «Μια γυναίκα στα 20 είναι πάγος, στα 30 είναι θερμή και στα 40 είναι καυτή», έλεγε, κλείνοντας το μάτι σε εραστές, θαυμαστές και φυσικά μια βιομηχανία του θεάματος που καλλιεργούσε και εκμεταλλευόταν τέτοια στερεότυπα.

Αποκαλυπτική, ως συνήθως, σε αφίσα του φιλμ «Fast and Sexy» το 1958 (Columbia Pictures)

Οταν αποσύρθηκε από την υποκριτική, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη γλυπτική και τελευταία με την πολιτική.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...