251
Η Φώφη Γεννηματά | Nick Paleologos / SOOC

Γεννηματά: «Καλή σας νύχτα, κύριε Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 20:30
Η Φώφη Γεννηματά
|Nick Paleologos / SOOC

Γεννηματά: «Καλή σας νύχτα, κύριε Τσίπρα»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 20:30

Η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε την προανακριτική ως «κοινοβουλευτική παρωδία με άδοξο τέλος» ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο «Σκοπιανό» και στην Οικονομία, επαναφέροντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για το «Σκοπιανό» ξεκαθάρισε πως η ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν» αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού.

«Περιμένουμε όλη την ημέρα μια διάψευση που δεν έχει έρθει από την πλευρά της κυβέρνησης γιατί φέρεται ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει μια ονομασία για «Μακεδόνια Ιλιντεν». Είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού. Η κυβέρνηση θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει μπει στην διαπραγμάτευση αυτού του ονόματος» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να επισημάνει «Όμως η λύση δεν αφορά μόνο την ονομασία. Απαιτείται ολοκληρωμένη λυση. Σύνθετη ονομασία erga omnes και αλλαγή συντάγματος. Απαιτούνται δεσμευτικές εγγυήσεις».

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι «χθες μάθαμε κατά τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού πως θα μας ενημέρωνε σήμερα. Τελικά μάθαμε ότι θα μας ενημερώσει τηλεφωνικά αύριο. Την ίδια ώρα οι διαρροές δίνουν και παίρνουν».

«Επιλέξατε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου. Κάθε ώρα παραμονής σας στην εξουσία κοστίζει πολλαπλάσια. Φοβάστε την ετυμηγορία του λαού. Αν είχατε στοιχειώδες αίσθημα πολιτικής ευθύνης θα προκηρύσσατε εκλογές ώστε τώρα ο λαός να αποφασίσει ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει σε βιώσιμη έξοδο από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλή σας νύχτα, κύριε Τσίπρα»  κατέληξε και ανακοίνωσε την αποχώρηση της κοινοβουλευτικής της ομάδας από τη συζήτηση του κυβερνητικού πορίσματος για τη Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...