757
O Ελληνοαμερικανός και μια μπλούζα του με το σύνθημα «γεννημένος να σκοτώνω».... | twitter

Τέξας: Ελληνοαμερικανός μαθητής άνοιξε πυρ σε λύκειο – 10 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 18:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/5/2018 23:23
O Ελληνοαμερικανός και μια μπλούζα του με το σύνθημα «γεννημένος να σκοτώνω»....
|twitter

Τέξας: Ελληνοαμερικανός μαθητής άνοιξε πυρ σε λύκειο – 10 οι νεκροί

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 18:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/5/2018 23:23

Δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο λύκειο Σάντα Φε του Τέξας.

Ο δράστης, που είναι μαθητής και αυτός, ελληνικής καταγωγής μάλιστα, έχει συλληφθεί. To δίκτυο CBS γράφει ότι ονομάζεται Δημήτριος Παγουρτζής.

Μάλιστα, φώναξε «Έκπληξη» στους μαθητές προτού αρχίσει να πυροβολεί.

shooter6

Αγαπούσε τα όπλα, ενώ όπως έλεγε και ένα μπλουζάκι που είχε «ανεβάσει» στο Facebook ήταν… «γεννημένος να σκοτώνει». Ο Παγουρτζής, συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος του μακελειού.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν από την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill».

Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ΄οτι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία τους.

shooter9

Ενας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζονται με τα όπλα όπως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς και άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory.

Οπως δήλωσε μάρτυρας στο CNN, ο ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα των Καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας μία μαθήτρια στο πόδι.

Ο μαθητής που εισέβαλε σήμερα στο λύκειο σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην Αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ  Άμποτ.

“Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει” είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της Αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Νωρίτερα, ο υποδιευθυντής του λυκείου, δρ Κρις Ρίτσαρντσον, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρχε ένοπλος μέσα στο σχολείο και ότι συνελήφθη.

«Κάναμε μία εξαιρετική δουλειά, βγάζοντας τους μαθητές με ασφάλεια έξω από το κτίριο και τους παραδώσαμε στους γονείς τους, και αυτό είναι που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή». Ο ίδιος πάντως δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τυχόν τραυματίες.

Οπως ανέφερε η ανακοίνωση του λυκείου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες. «Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε περαιτέρω πληροφορίες» τονίζει η ανακοίνωση, ενώ αναφέρει ότι όλοι οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία.

Ηταν περίπου στις 7.45 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός πυρασφάλειας και οι μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των μαθητών άκουσαν τους πυροβολισμούς, ενώ μαζί με τους δασκάλους τους έχουν μεταφερθεί σε χώρο ασφαλείας κοντά στο campus.

https://www.youtube.com/watch?v=YsO7fQY7cRs

Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένοπλος στο σχολείο, όπου ερεύνησε για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα προσγειώθηκαν στον χώρο πάρκινγκ του σχολείου, και στις εικόνες διακρίνεται ένας τραυματιοφορέας με φορείο να κατευθύνεται προς ένα από αυτά.

Τραυματίες μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τέξας στο Γκάλβεστον, σύμφωνα με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων της Ιατρικής Σχολής.

«Χτύπησε ο συναγερμός πυρασφάλειας, μετά ακούσαμε πυροβολισμούς»

Μαθήτρια περιέγραψε τη στιγμή που όλοι άκουσαν τους πυροβολισμούς. «Ηταν μία κανονική μέρα σαν όλες τις άλλες. Ξαφνικά ακούσαμε κάτι σαν συναγερμό για πυρκαγιά» δήλωσε μία 14χρονη μαθήτρια.

«Ακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία σαν σε περιστατικό φωτιάς. Βγήκαμε έξω. Στεκόμασταν εκεί, δεν πέρασαν πέντε λεπτά και αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, αν και οι δάσκαλοι έλεγαν να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Ομως όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε» πρόσθεσε.

Ψάχνουν και για βόμβες

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες για να εντοπίσουν τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο του λυκείου της Σάντα Φε, όπου νωρίτερα ο ελληνοαμερικανός μαθητής άνοιξε πυρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...