232
Ρουμάνοι πυροσβέστες ετοιμάζονται να αναπτυχθούν απέναντι από την πυρκαγιά που καίει κοντά στο χωριό Λευκίμμη (Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου) | REUTERS/Alexandros Avramidis

Φωτιά στον Εβρο: Καθηλωμένα τα δύο ενεργά μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2023, 11:13
Ρουμάνοι πυροσβέστες ετοιμάζονται να αναπτυχθούν απέναντι από την πυρκαγιά που καίει κοντά στο χωριό Λευκίμμη (Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου)
|REUTERS/Alexandros Avramidis

Φωτιά στον Εβρο: Καθηλωμένα τα δύο ενεργά μέτωπα

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2023, 11:13

Στα δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Λευκίμμης και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου, στα όρια ευθύνης των δασαρχείων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, συνέχιζαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στον Εβρο την Κυριακή.

Με το πρώτο φως της ημέρας η δυναμική και των δύο μετώπων φάνηκε να έχει μειωθεί αν και στη διάρκεια της νύχτας η αύξηση της έντασης του πύρινου μετώπου της Λευκίμμης –όπου οι κάτοικοι έλαβαν νέο μήνυμα να εκκενώσουν τον οικισμό από το «112»– δυσχέραινε το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι Αρχές κατάφεραν, ωστόσο, να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό καθώς και την περαιτέρω εξάπλωσή της, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η «καθήλωση» του μετώπου της πυρκαγιάς έχει επιτευχθεί και στο μέτωπο στα βόρεια του Σουφλίου όπου μηχανήματα έργου συνέχιζαν αδιάλειπτα τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Οπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός «η πυρκαγιά στον Εβρο έχει οριοθετηθεί κατά 80%». Στο σημείο «πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες, οι οποίες, πάντως, μπορούν να δώσουν μεγάλη αναζωπύρωση».

Τόνισε, όμως, ότι «αντιμετωπίστηκε η νέα εστία που υπήρξε τις τελευταίες ώρες σε Λευκίμμη και Προβατώνα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σωτήριο το “112”», το οποίο «συχνά λοιδωρείται», όπως είπε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο μέτωπο την Κυριακή το πρωί ανέρχονταν ανέρχονται σε 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα με τη συνδρομή από αέρος εννέα πυροσβεστικών αεροσκαφών και οκτώ ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...