183
|

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 45χρονος «σερίφης» στην Αλεξανδρούπολη και οι δύο συνεργοί του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:29

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο 45χρονος «σερίφης» στην Αλεξανδρούπολη και οι δύο συνεργοί του

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 15:29

Την προφυλάκιση των τριών αυτόκλητων «σερίφηδων» – ενός 45χρονου Αλβανού και δύο Ελλήνων – που συνελήφθησαν πριν από μερικές μέρες στον Εβρο, για το περιστατικό «σύλληψης» και κράτησης 13 μεταναστών σε τρέιλερ, αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απολογία τους, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ Ανακρίτριας που ζητούσε την προφυλάκιση και της Εισαγγελέως που είχε αντίθετη άποψη.

Από τότε παρέμεναν σε κατ’ οίκον περιορισμό, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή ωστόσο, το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε οι τρεις Αλεξανδρουπολίτες να οδηγηθούν στην φυλακή.

Ο 45χρονος που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

«Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω», είχε πει στην κατάθεσή του η έρευνα όμως που ακολούθησε, τον έφερε προσωρινά κρατούμενο πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Οι άλλες κατηγορίες είναι: διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...