247
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

FT: Την εξαγορά της Credit Suisse συζητά η UBS

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 16:08
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

FT: Την εξαγορά της Credit Suisse συζητά η UBS

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2023, 16:08

Σε συζητήσεις σχετικά με την εξαγορά του συνόλου ή μέρους της Credit Suisse βρίσκεται η τράπεζα UBS, όπως ανέφερε η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών αναμενόταν να συνεδριάσουν το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της και την Παρασκευή. Η UBS είχε χρηματιστηριακή αξία 56,6 δισ. δολάρια ενώ η Credit Suisse έπεσε στα 8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελβετικές ρυθμιστικές Αρχές μετέφεραν στις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι το «plan A» τους ώστε να σταματήσει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit Suisse.

Μια άλλη πηγή των FT είπε ότι συζητούνται διάφορες επιλογές μεταξύ των δύο τραπεζών καθώς η UBS αναλύει τους πιθανούς κινδύνους που θα είχε μια συμφωνία για τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να συμφωνηθεί μια απλή και ξεκάθαρη λύση προτού ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα.

Η Credit Suisse, η UBS, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ απέφυγαν να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες. Η κεντρική Eλβετική Εθνική Τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...