383
Δεκέμβριος 2020. Κελεμπίες και κιπά τουριστικώς αδελφωμένα σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι. Από τους εικονιζομένους, μόνο δύο άτομα φορούν υγειονομική μάσκα | EPA/ALI HAIDER

Εβραϊκό πάρτι διαρκείας γίνεται εφέτος στα Εμιράτα!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:32
Δεκέμβριος 2020. Κελεμπίες και κιπά τουριστικώς αδελφωμένα σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι. Από τους εικονιζομένους, μόνο δύο άτομα φορούν υγειονομική μάσκα
|EPA/ALI HAIDER

Εβραϊκό πάρτι διαρκείας γίνεται εφέτος στα Εμιράτα!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 18:32

Η αμερικανική διπλωματία στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στη ζωή την ίδια. Η συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Εμιράτων, που συνήφθη τον περασμένο Αύγουστο και χαρακτηρίστηκε παραχρήμα ιστορική, στην καθημερινή πράξη σημαίνει ήδη πρωτοφανή ταξίδια αναψυχής Ισραηλινών στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία των εμίρηδων!

Η γιορτή «χανουκά», η οποία τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο εορτάζεται επί οκταήμερο από τους εβραίους και αφορά την εξέγερσή τους κατά της ελληνιστικής εξουσίας στην Παλαιστίνη (Σελευκίδες), εφέτος ήταν αφορμή για τουρισμό σε αραβικά εδάφη, μέχρι πρότινος εχθρικά σε οτιδήποτε ισραηλινό. Αυτή τη σχεδόν απίστευτη  είδηση παρουσιάζει με διθυραμβικό τρόπο η ιταλική Repubblica.

Στις 26 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε η απευθείας σύνδεση του Τελ Αβίβ με το Ντουμπάι και, αμέσως, πάνω από 50.000 Ισραηλινοί αγόρασαν εισιτήριο για τον Δεκέμβριο.

Οι Ισραηλινοί έχουν την ανάγκη να αισθανθούν ότι αρχίζουν να γίνονται κάπως αποδεκτοί στον αφιλόξενο γεωγραφικό περίγυρό τους, αλλά και οι εμίρηδες θέλουν συνάλλαγμα για την αναζωογόνηση της οικονομίας τους, η οποία πλέον βασίζεται πολύ στον τουρισμό ωστόσο έχει υποστεί σοβαρές ζημίες εδώ και μήνες. Win – win λοιπόν σε αυτή τη φάση.

Η εποχική λυχνία των εβραίων (για την εν λόγω «χανουκά») είναι εννιάφωτη και όχι επτάφωτη όπως η συνηθισμένη. Ε, στο Ντουμπάι άναψε δημοσίως μπροστά στον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα! Απίστευτα πράγματα… Τα οποία εντυπωσίασαν ακόμη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μάλιστα όλες οι ισραηλινές πτήσεις προς Ντουμπάι γίνονται πάνω από τη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει παραχωρήσει τα σχετικά δικαιώματα. Ετσι συντομεύτηκε και ο χρόνος του ταξιδιού. Το Ντουμπάι, αυτήν την κορονοϊκή εποχή, είναι από τους λίγους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ανοιχτοί στους Ισραηλινούς. Οι δε απευθείας ημερήσιες πτήσεις είναι… δώδεκα!

Οι εβραίοι νιώθουν την ικανοποίηση ότι μπορούν να βρίσκονται σε μία αραβική και μουσουλμανική χώρα χωρίς να κρύβουν την ταυτότητά τους. Ούτε τη θρησκευτική κιόλας, αφού κυκλοφορούν με κιπά στο κεφάλι, όπως γράφουν οι Ιταλοί! Οι εμίρηδες δεν λένε τίποτα βέβαια, αφού τους ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη από την ισραηλινή τουριστική πλημμυρίδα.

Οσο για τους ισραηλινούς πολίτες, τους ανοίγει η όρεξη και για άλλα ταξίδια, ιδίως στις χώρες όπου κινδυνεύουν λιγότερο – θεωρητικώς, φυσικά. Τέτοιες είναι οι και μείζονος τουριστικού ενδιαφέροντος Αίγυπτος και Ιορδανία, για τις οποίες οι ισραηλινοί έχουν και τουριστικά απωθημένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...