470
Η Τζιλ Μπάιντεν σε εκδήλωση για την αποστολή χριστουγεννιάτικων δώρων σε αμερικανικά στρατεύματα, την περασμένη εβδομάδα | REUTERS/Cheriss May

Σάλος από σεξιστικό άρθρο στην Wall Street Journal για την Τζιλ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 17:22
Η Τζιλ Μπάιντεν σε εκδήλωση για την αποστολή χριστουγεννιάτικων δώρων σε αμερικανικά στρατεύματα, την περασμένη εβδομάδα
|REUTERS/Cheriss May

Σάλος από σεξιστικό άρθρο στην Wall Street Journal για την Τζιλ Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 17:22

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ σεξιστικό άρθρο της Wall Street Journal, που αποκαλεί την Τζιλ Μπάιντεν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και αμφισβητεί το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί τον όρο «Δρ.» πριν από το όνομά της.

Το άρθρο της συντηρητικής εφημερίδας φέρει την υπογραφή του Τζόσεφ Επσταϊν, πρώην καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ο οποίος γράφει ότι θέλει να δώσει «μερικές συμβουλές» στην νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ο αρθρογράφος αποκαλεί την Μπάιντεν με την άκρως προσβλητική για οποιονδήποτε ενήλικα λέξη «kiddo» (υποτιμητική αλλαγή της λέξης «kid», που σημαίνει «παιδί»),  η οποία είναι εμφανές ότι χρησιμοποιείται για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, ο ίδιος λέει ότι η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το «Δρ.» πριν από το όνομά της, τίτλος που αποδίδεται σε όσους έχουν πτυχίο ντοκτορά και χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ. Η Τζιλ Μπάιντεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

«Ακούγεται απατηλό και λίγο κωμικό», έγραψε ο Επσταϊν.

Η επόμενη πρώτη κυρία απάντησε μέσω του Twitter, γράφοντας: «Μαζί, θα χτίσουμε έναν κόσμο όπου θα γιορτάζονται αντί να υποβιβάζονται, τα επιτεύγματα των θυγατέρων μας».

 

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, δήλωσε ότι το άρθρο είναι σεξιστικό και ντροπιαστικό. Ο Μάικλ ΛαΡόσα, εκπρόσωπος της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν απαίτησε από την Wall Street Journal να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι η εφημερίδα θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτή την σεξιστική επίθεση.

Την Κυριακή, η εφημερίδα δημοσίευσε κύριο άρθρο στο οποίο υπερασπιζόταν τον Επσταϊν, λέγοτας ότι η κριτική ήταν για ένα «ένα ζήτημα μικρής σημασίας» ήταν «υπερβολική» και επιτέθηκε στο στρατόπεδο του Μπάιντεν κατηγορώντας το ότι θέλησε να πολιτικοποιήσει το θέμα.

Το Σαββατοκύριακο πάντως, οι επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας και του αρθρογράφου προήρθαν από πολλές πλευρές, γυναικείες οργανώσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, τα πανεπιστήμια τόσο της Μπάιντεν όσο και του Επσταϊν, καθώς και την πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, που την υπερασπίστηκε στο Facebook λέγοντας ότι «μας αμφισβητούν εκείνοι που επιλέγουν την αδυναμία της γελοιοποίησης από την δύναμη του σεβασμού».

For eight years, I saw Dr. Jill Biden do what a lot of professional women do—successfully manage more than one…

Posted by Michelle Obama on Monday, December 14, 2020

Οπως αναφέρει ο Guardian, η Χίλαρι Κλίντον συνέστησε στον αρθογράφο: «Το όνομά της είναι Δρ. Τζιλ Μπάιντεν. Συνήθισέ το».

Ο Νταγκ Εμχοφ, σύζυγος της μέλλουσας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και πρώτος «Δεύτερος Κύριος» στην ιστορία των ΗΠΑ σχολίασε: «Η Τζιλ Μπάιντεν έχει κερδίσει τα πτυχία της με σκληρή δουλειά. Αυτό το άρθρο δεν θα είχε γραφτεί ποτέ για έναν άντρα».

Το Τμήμα Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Northwester εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο Επσταϊν δεν είχε διδάξει εκεί τα τελευταία 20 χρόνια και τόνισε ότι απορρίπτει τον ισχυρισμό του για την Μπάιντεν όπως και την υποτίμηση όσων έχουν κερδίσει πανεπιστημιακά πτυχία σε οποιοδήποτε κλάδο». Το πανεπιστήμιο μάλιστα, κατέβασε το προφίλ του αρθογράφου από την ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News