196
Aπό την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού 58χρονου οδηγού φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου | INTIMENEWS/ Δελτίο Τύπου / POOL

«Euroferry Olympia»: Αγωνία για τους αγνοούμενους – σήμερα η απόπειρα να ανοίξουν οι πόρτες στα γκαράζ του πλοίου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 09:35
Aπό την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού 58χρονου οδηγού φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου
|INTIMENEWS/ Δελτίο Τύπου / POOL

«Euroferry Olympia»: Αγωνία για τους αγνοούμενους – σήμερα η απόπειρα να ανοίξουν οι πόρτες στα γκαράζ του πλοίου

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 09:35

Επανεκκινούν οι έρευνες στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων επιβατών, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Οι φλόγες στο εσωτερικό του πλοίου φέρεται, πλέον, να έχουν σβήσει (εξακολουθεί να αναδύεται καπνός). Το «Euroferry Olympia» έχει πλέον οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για την ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και τη μείωση του θερμικού φορτίου στο σκάφος.

Η δύναμη της ΕΜΑΚ στο σημείο όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το πλοίο αναμένεται να ενισχυθεί από 42 έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, τα οποία θα επιχειρήσουν σε όλο το πλοίο, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια να ανοίξουν οι πυροστεγείς πόρτες στα γκαράζ του πλοίου.

Ανδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου την Κυριακή στο φλεγόμενο πλοίο, εντόπισαν τη σορό ενός 58χρονου οδηγού σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2. Νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας Λευκορώσος 21 ετών, οδηγός φορτηγού με λιθουανικές πινακίδες.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο, υπάρχουν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, πέντε ρυμουλκά, ένα σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...