478
Το σημείο στο Πέραμα όπου έγινε η προσπάθεια εμβολισμού των μοτοσυκλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. | ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Ερωτηματικά και απειλές για τη συμπλοκή στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 17:36
Το σημείο στο Πέραμα όπου έγινε η προσπάθεια εμβολισμού των μοτοσυκλετιστών της ΕΛ.ΑΣ.
|ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Ερωτηματικά και απειλές για τη συμπλοκή στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2021, 17:36

Ενας νεκρός, ένας τραυματίας, επτά αστυνομικοί κατηγορούμενοι και η κοινότητα των Ρομά του Ασπροπύργου έτοιμη να εκραγεί. Είναι τα «απόνερα» της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στο Πέραμα.

Τα ερωτηματικά από την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Αφ’ ενός στην ευρεία χρήση πυρών (περίπου 30 κάλυκες βρέθηκαν επί τόπου) απέναντι σε τρεις άοπλους (όπως πάντως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) υπόπτους και αφ’ ετέρου στην πληροφορία ότι υπήρξε εντολή από το κέντρο της Αμεσης Δράσης προς τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν την καταδίωξη, λόγω του υψηλού βαθμού επικινδυνότητας. Ελαβαν την διαταγή και την αγνόησαν; Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα βρίσκεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες των δικυκλιστών με το κέντρο.

Οργή και απειλές

«Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;». Ερωτηματικά που βγαίνουν από τα στόματα των συγγενών των τριών Ρομά οι οποίοι ενεπλάκησαν στην καταδίωξη με τους αστυνομικούς και την τραγική κατάληξη.

«Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ενα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω Δικαιοσύνη από τον νόμο» λέει ο πατέρας του νεκρού, ενώ για «έγκλημα μίσους» έκανε λόγο ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά. «Πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Και αυτές είναι οι φωνές των πιο ψύχραιμων, διότι υπάρχουν και άλλοι που ζητούν εκδίκηση και απειλούν με αντίποινα…

«Ηταν σε άμυνα»

«Δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους». Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, αφού εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του νεαρού Ρομά, διερωτήθηκε εάν πρέπει, τελικά, ή όχι ο αστυνομικός να καταδιώκει έναν ύποπτο. «Το επόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο που θα εντοπίσουμε, να το αφήσουμε να συνεχίσει; Αυτό μας ζητούν; Αυτό δεν πρέπει να γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής αστυνομικός μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Ο Θεοδωρικάκος στη ΓΑΔΑ

Τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ επισκέφθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook. Ακολούθως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε στο Πέραμα.

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα. Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...