199
Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν συνάντηση το πρωί της Δευτέρας για την πορεία της πανδημίας και την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας | ΙΝΤΙΜΕnews

Επιχείρηση «Ελευθερία», γενική δοκιμή με ασκήσεις προσομοίωσης

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 10:18
Ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν συνάντηση το πρωί της Δευτέρας για την πορεία της πανδημίας και την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επιχείρηση «Ελευθερία», γενική δοκιμή με ασκήσεις προσομοίωσης

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2020, 10:18

«Πρόβα εμβολιασμού» από σήμερα στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου  «Ελευθερία» για τη θωράκιση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, καθώς ξεκινούν οι ασκήσεις προσομοίωσης της διαδικασίας στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η γενική δοκιμή αφορά όλες τις πτυχές της εμβολιαστικής διαδικασίας στα 1.018 κέντρα, από την ανταπόκριση του συστήματος των ραντεβού και την προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο, μέχρι την ενημέρωση των πολιτών και την εκτέλεση του εμβολίου (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο χρόνος παραμονής στο εμβολιαστικό κέντρο υπολογίζεται σε 10 λεπτά και ήδη καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί).

Η χώρα μας θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου BNT162b1 των Pfizer/BioNTEch τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (160.000 δόσεις σε πρώτη φάση + 500.000 ακόμη μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου). Εντός του ερχόμενου μήνα αναμένονται επίσης 200.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής (προσωπικό Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, κλινικών covid-19 και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, καθώς και των Κινητών Μονάδων Υγείας θα κάνουν στη συνέχεια τους εμβολιασμούς σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Συμβολικά, παράλληλα με τους υγειονομικούς, θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι τη Δευτέρα έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με βασικό αντικείμενο την πορεία της πανδημίας και την εκστρατεία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...