228
Συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι αντιδρούν με οδύνη στην είδηση της απώλειας των δικών τους | REUTERS/Baz Ratner

Επιβάτες από 30 χώρες χάθηκαν στη μοιραία πτήση στην Αιθιοπία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 11:53
Συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι αντιδρούν με οδύνη στην είδηση της απώλειας των δικών τους
|REUTERS/Baz Ratner

Επιβάτες από 30 χώρες χάθηκαν στη μοιραία πτήση στην Αιθιοπία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2019, 11:53

Μια από τις πλέον τραγικές πτυχές της τραγωδίας με την πτώση του αεροσκάφους στην Αιθιοπία είναι ότι οι επιβάτες προέρχονταν από δεκάδες διαφορετικές χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και της Αμερικής.

Ανάμεσά τους ήταν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, επιστήμονες, αλλά και στενοί συγγενείς πολιτικού. Ολοι είχαν επιλέξει να ταξιδέψουν με μια κατά τεκμήριο ασφαλή αεροπορική εταιρεία σε ένα αεροσκάφος με ελάχιστες ώρες πτήσης υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου πιλότου.

Τα στοιχεία που έδωσαν οι αιθιοπικές Αρχές πράγματι δείχνουν επιβάτες πάνω από 30 εθνικοτήτων μεταξύ των 157 θυμάτων.

Από αυτούς 32 ήταν Κενυάτες, 18 Καναδοί, εννιά Αιθίοπες, επτά Βρετανοί, οκτώ Ιταλοί, οκτώ Αμερικανοί, οκτώ Κινέζοι και τουλάχιστον τέσσερις Σλοβάκοι, μεταξύ τους η σύζυγος και τα παιδιά του βουλευτή Αντον Χρνκο.

S HLBOKÝM SMÚTKOM OZNAMUJEM, ŽE MOJA DRAHÁ MANŽELKA BLANKA, SYN MARTIN A DCÉRA MICHALA ZAHYNULI POČAS LETECKEJ KATASTROFY V ADDIS ABEBE DNES V RANNÝCH HODINÁCH.KTO STE ICH POZNALI, VENUJTE IM TICHÚ SPOMIENKU.

Geplaatst door Anton Hrnko op Zondag 10 maart 2019

Στην πτήση έχασε τη ζωή του, όπως σημειώνει ο Guardian, ο διακεκριμένος ιταλός αρχαιολόγος Σεμπαστιάνο Τούσα, ο οποίος ταξίδευε για την Κένυα για λογαριασμό της Unesco.

Υπήρχαν ακόμη επτά Γάλλοι, επτά Βρετανοί, έξι Αιγύπτιοι και πέντε Ολλανδοί, τέσσερις Ινδοί, τρεις Σουηδοί, τρεις  Ρώσοι και ένας ή δύο από χώρες όπως το Μαρόκο, το Βέλγιο, το Ισραήλ, η Σερβία, η Νορβηγία, η Σαουδική Αραβία και η Ισπανία.

Δεκαεννέα από τα θύματα ήταν στελέχη του ΟΗΕ.

Ακόμη, πολλά  θύματα ήταν στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων τρεις Ιταλοί του οργανισμού Africa Tremila, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του, Κάρλο Σπίνι και της συζύγου του, αλλά και μίας συμβούλου του οργανισμού για την προστασία των παιδιών Save the Children.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...