326
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επιδείνωση πυρομετεωρολογικών συνθηκών το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2022, 21:30
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επιδείνωση πυρομετεωρολογικών συνθηκών το Σάββατο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2022, 21:30

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται το Σάββατο 30 Ιουλίου για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ανέφερε από την πλευρά της ότι «από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 30 Ιουλίου (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου μερική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης (8-10 %), ενώ οι άνεμοι θα διατηρηθούν με παρόμοιες εντάσεις στα 3-4 μποφόρ από ΑΒΑ διευθύνσεις».

Συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 40 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική, αναφέροντας πως οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους, πρόσθεσε.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:13 της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση άνωθεν της Περιφερειακής Αιγάλεω, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 80 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, 2 CL215, 2 CL415, 2 AIR TRACTORS, 1 Ε/Π SIKORSKY S-64 και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Το απόγευμα της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την ίδια ημέρα σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου επιχειρούσαν 74 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα καθώς και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.

Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση στους πολίτες:

  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...