380
Την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης, στη μνήμη των θυμάτων, ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών | ΙΝΤΙΜΕnews

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Στο στόχαστρο η Δούρου [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 17:31
Την ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης, στη μνήμη των θυμάτων, ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Στο στόχαστρο η Δούρου [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2017, 17:31

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Συνδικάτα, μέλη του ΠΑΜΕ και απλοί πολίτες συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων ανακούφισης και προστασίας των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής.

Με πανό και συνθήματα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην οποία έχουν αφεθεί οι πληγέντες, στρέφοντας τα «πυρά» τους στην περιφερειάρχη (δείτε φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες κάτω, πηγή ΙΝΤΙΜΕnews).

253932253927253928253930

Δριμύ κατηγορώ από Πατούλη

Σκληρή επίθεση στην περιφερειάρχη εξαπέλυσε εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την επιστολή της κυρίας Δούρου προς τους δημάρχους της Αττικής με την οποία τους καλούσε να αναλoγιστούν -και αυτοί- τις ευθύνες τους για την καταστροφή στη Δυτική Αττική.

Η επιστολή αυτή «θα μπορούσε να είναι το απολογητικό υπόμνημα της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ίδιου της του εαυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Επρεπε να μεσολαβήσει μια προεκλογική περίοδος , να συμπληρωθούν τρία χρόνια θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής και να χαθούν είκοσι ανθρώπινες ζωές, για να αντιληφθεί τελικά ότι απαιτούνται πάνω από 8 χρόνια για να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα, σαν αυτά που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία». Πλέον όμως, προσθέτει, «νιώθει στο πετσί της ότι οι μεγαλοστομίες και τα ψέματα έχουν πολύ κοντά ποδάρια».

Καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες προσωπικά στην κυρία Δούρου για την δραματική καθυστέρηση στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ την κατηγορεί ότι δεν μπόρεσε να ζητήσει συγγνώμη ούτε από τους πολίτες, «των οποίων υφάρπαξε την ψήφο λέγοντας τους ψέματα», ούτε από τους δημάρχους, «τους οποίους έβαλε κι αυτούς στο κάδρο» των ευθυνών για τις καταστροφές που έγιναν».

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει την  ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια γενναία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, με μεταβίβαση πόρων, αρμοδιοτήτων κι ευθυνών από το Κεντρικό Κράτος προς τους Δήμους, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Οι πολίτες κουράστηκαν να παρακολουθούν το γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ Κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δασαρχών και στο ενδιάμεσο , να χάνονται ζωές αθώων πολιτών. Ως εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...