296
Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ όπου φώναξε «να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή) | YouTube

Επανήλθε αμετανόητος ο Φωκάς, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 08:04
Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων στο συλλαλητήριο του ΠΑΟΚ όπου φώναξε «να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή)
|YouTube

Επανήλθε αμετανόητος ο Φωκάς, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 08:04

Ηταν ένα σύνθημα και μόνο: αυτή είναι η δικαιολογία του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά ο οποίος το Σάββατο σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ επανέλαβε υβριστικό σύνθημα κατά της Βουλής, ζητώντας «να καεί» το κοινοβούλιο.

Τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε αμετανόητος και όπως αναμενόταν εξαπέλυσε επίθεση κατά των δημοσιογράφων (αυτοί, ως γνωστόν, φταίνε για όλα).

«Με καλέσατε για το σύνθημα, δεν σας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος δεν θα πάρει το πρωτάθλημα», είπε σε υψηλούς τόνους εννοώντας τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ –ο συγκεκριμένος βουλευτής εκλέγεται στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι το επίμαχο σύνθημα («Να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή») είναι μια… αλληγορία, είπε ότι δεν το εννοούσε και ότι υπάρχουν πολλά τέτοια συνθήματα. «Δεν το εννοούν οι φίλαθλοι, όπως δεν εννοούν οι Αθηναίοι το “Βούλγαροι”», τόνισε. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι το σύνθημα δεν το είπε ως φίλαθλος, ή χούλιγκαν αλλά το είπε ως μέλος του κοινοβουλίου –εκτός και αν όλα αυτά δεν ξεχωρίζονται στο μυαλό του κ. Φωκά.

Ο ίδιος τα έβαλε φυσικά με τους δημοσιογράφους. Είπε ότι «κουκουλώνουν τις αδικίες που γίνονται σε ομάδες που δεν είναι στο πρώην ΠΟΚ» (το πάλαι ποτέ ΠΟΚ –ποδοσφαιρικές ομάδες κέντρου– δηλαδή Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ). Ρώτησε μάλιστα αν «εσείς οι δημοσιογράφοι θέλετε να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο».

Σε βίντεο από το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ που έγινε το Σάββατο και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο κ. Φωκάς εμφανίζεται να «σιγοντάρει» και αυτός το σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Χθες Κυριακή σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι το σύνθημα είναι απλώς ένα «σχήμα λόγου» και ότι τέτοια συνθήματα ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια.

Από το κόμμα του, την Ένωση Κεντρώων, κρατούν αποστάσεις και αφενός υποστηρίζουν ότι ο κάθε βουλευτής είναι υπεύθυνος των λεγομένων του. Προσθέτουν αφετέρου πως το σύνθημα φώναζαν στην πλατεία με τους αγανακτισμένους σημερινοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...