740
Ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην ημερίδα | Youtube

Eπανεμφάνιση Καμμένου με συμβουλές να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο!

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:17
Ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην ημερίδα
|Youtube

Eπανεμφάνιση Καμμένου με συμβουλές να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο!

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 11:17

Αφού πέρασε ένα καλοκαίρι μακριά από την πολιτική κάνοντας κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ο Πάνος Καμμένος των εξαφανισμένων Ανεξάρτητων Ελλήνων, επανεμφανίστηκε στη δημόσια σφαίρα, Και εκ του βήματος ημερίδας του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική Αναδημιουργία», μίλησε για εθνική ομοψυχία αλλά και πολεμική ετοιμότητα απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία.

Στην επανεμφάνισή του, ύστερα από μήνες, στα πολιτικά πράγματα της χώρας (ως γνωστόν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και το καλοκαίρι είχε βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας μόνο για τις δικαστικές του διαμάχες ή τις βόλτες του με θαλαμηγούς πολυτελείας), ο άλλοτε κυβερνητικός σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα θέλησε να αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Αλλάξαμε γεωπολιτικό σχεδιασμό με μια αριστερή κυβέρνηση συμμαχώντας με τις ΗΠΑ και την ίδια στιγμή διατηρήσαμε τη συμμαχία με τη Ρωσία», είπε, χωρίς να ξεχάσει πάντως τον μισητό -πλέον-  εχθρό του, πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τον οποίο και αποκάλεσε -χωρίς να τον κατονομάσει- προδότη.

Είναι προδοτική για τη χώρα, είπε, η δήλωση ότι «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες του Αιγαίου». «Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι προδοσία κατά της χώρας. Αποτελεί προδοτική ενέργεια και αυτός ήταν ένας λόγος που αποφάσισα να μιλήσω σήμερα», συμπλήρωσε.

Ειδικά για τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο πρώην υπουργός Αμυνας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός έναντι της Ιεράς Συνόδου, επισημαίνοντας ότι «εάν συμβεί το οτιδήποτε τους επόμενους μήνες, φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος για την άρση των εγγυήσεων που έχουμε από τη Ρωσία, για την αναγνώριση της παράνομης Ουκρανικής Εκκλησίας».

Το φιλορωσικό παραλήρημα Καμμένου

«Ο Αρχιεπίσκοπος εγκλημάτισε και οι ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτισαν όταν κατά την τελευταία Ιερά Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη Ουκρανική Εκκλησία, πρώτοι, πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξανδρείας… Παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι αν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτη κάνοντας εχθρική πράξη, η Ουκρανική Εκκλησία, αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει.

Η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με την Τουρκία αλλά η Ρωσία ήταν ένας παράγων σταθερότητας που μας εγγυάτο το ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή θα εφάρμοζε το Εριτμέ Προγκραμί για κατάληψη ελληνικού εδάφους και παράλληλα αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Με την απόφαση αυτή, για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων, έβαλαν τη Ρωσία απέναντί μας. Εχει λοιπόν ευθύνη [η Ιερά Σύνοδος] για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. Γιατί προειδοποιήθηκαν, οι πάντες».

Ο αγνώριστος λόγω της εντυπωσιακής απώλειας κιλών μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, Πάνος Καμμένος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μετετράπη στον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

«Αν είχε δημιουργηθεί η βάση στην Κάρπαθο, η μόνη από την οποία θα είχαν πρόσβαση στην Μ. Ανατολή οι δυνάμεις των ΗΠΑ, το θέμα του Καστελορίζου θα είχε κλείσει για πάντα», ήταν μία από τις εκτιμήσεις που έκανε ο επικεφαλής των εναπομεινάντων Ανεξάρτητων Ελλήνων, και επιστρέφοντας στη προσφιλή του πολεμική ρητορική προέβλεψε «νέα δεινά» για τη χώρα:

«Μετά την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, έρχεται η παράδοση του Αιγαίου με συνεκμετάλλευση και η παράδοση της Κύπρου με ένα νέο Σχέδιο Ανάν», προειδοποίησε.

«Αν δεν υπάρξει απο τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα», ήταν η δυσοίωνη πρόβλεψη από τον πρώην υπουργό Αμυνας που τόνισε ότι «προϋπόθεση σε μία περίοδο κρίσεως είναι να υπάρχει εθνική ομοψυχία».

Στο σημείο αυτό και παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικής, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς θα πρέπει να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο,  από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά ως προς την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ως παράδειγμα μάλιστα ανέφερε το περίφημο «βυθίσατε το “Χόρα”» που είχε ο πει ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Αύγουστο του 1977. (Ιστορική παρένθεση: Τότε ο Ανδρέας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το είχε πει στη Βουλή, πιθανότατα σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή)

«Αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι (η Ελλάδα) θα βυθίσει το “Χόρα”. Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις», είπε, ανατρέχοντας ξανά στα γνωστά τσιτάτα στα οποία μας είχε συνηθίσει επί υπουργίας του.

Αλλωστε,  ως πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στην ημερίδα και τον ελληνικό λαό ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...