686
Ο οπλίτης με το χαρακτηριστικό μουστάκι τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» ενώ πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο | Facebook

Τιμωρία για το «Μακεδονία ξακουστή» ή για τη σέλφι του αλεξιπτωτιστή;

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 14:13
Ο οπλίτης με το χαρακτηριστικό μουστάκι τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» ενώ πραγματοποιεί άλμα με αλεξίπτωτο
|Facebook

Τιμωρία για το «Μακεδονία ξακουστή» ή για τη σέλφι του αλεξιπτωτιστή;

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 14:13

Στον ηλεκτρονικό Τύπο επικράτησε η εκδοχή ότι ο αλεξιπτωτιστής Εμμανούηλ Μπούχλης τιμωρήθηκε αυστηρά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επειδή τόλμησε να τραγουδήσει το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του και συγκεκριμένα ενώ έκανε άλμα πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο.

Δεν ήταν όμως μόνο η στιγμή που διάλεξε να το κάνει, αλλά ήθελε και να το καταγράψει, τραβώντας βίντεο το οποίο μάλιστα θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του στο Facebook, κερδίζοντας έτσι τον θαυμασμό τους…

«Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας….Στα πρώτα κιολας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα,την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι λοιπον αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε στο Facebook και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες (δείτε το κάτω).

Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας….Στα πρώτα κιολας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα,την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι Λοιπον αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική….Έτσι Λοιπον αυτό το βίντεο θα ηθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή ολοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους….Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες….Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα….Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ…

Geplaatst door Manolis Bouhlis op Dinsdag 12 maart 2019

Το ΓΕΣ όμως είχε λίγο διαφορετική άποψη και άμεσα διέταξε την τιμωρία του μουστακαλή νεαρού, δεδομένου ότι είχε παραβιάσει τον κανονισμό ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.

Οι πολέμιοι της Συμφωνίας των Πρεσπών και των συνεπειών της για τα συμφέροντα της χώρας, βγήκαν αμέσως να καταγγείλουν τη φίμωση του υπερήφανου Κρητικού που δεν φοβήθηκε ούτε να πέσει με το αλεξίπτωτο, ούτε και να τραγουδήσει για την Μακεδονία που «ξεπουλήθηκε».

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τους αρμοδίους του ΓΕΣ που τον τιμώρησαν, άρχιζαν από το «δειλοί» φθάνοντας μέχρι το χιλιοπαιγμένο τον τελευταίο καιρό «προδότες».

H απόφαση του Επιτελείου βέβαια, ήταν αυτονόητη, καθώς ως γνωστόν η χρήση κινητού και κάμερας απαγορεύεται στον Στρατό, πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Και μπορεί η ενέργεια του φιγουρατζή Κρητικού να ξεχείλιζε από μαγκιά και εθνική υπερηφάνεια, το σίγουρο όμως ήταν ότι έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική του ασφάλεια, αλλά και των υπόλοιπων εκπαιδευόμενων.

Οπότε είτε τραγουδούσε το “Μακεδονια Ξακουστή”, είτε τον ύμνο του ΟΦΗ, η ουσία δεν αλλάζει.

Όταν πηδάς με αλεξίπτωτο και τραβάς σέλφι, θα την φας την «καμπάνα» σου γιατί είσαι στρατιώτης και όχι μοντέλο ή λάτρης των extreme sports για να κάνεις φιγούρα στο Instagram.

Kαι αν η σέλφι «στράβωνε» και η πτώση με τον αλεξίπτωτο δεν πήγαινε όπως προβλεπόταν, θα έρχονταν οι δικοί σου να ζητήσουν και τα ρέστα!

Ασε που στον… πόλεμο ή την υπηρεσία σου δεν πας με το κινητό φίλε πατριώτη, γιατί έτσι πήγαν να την «πατήσουν» και οι δύο αξιωματικοί που συνελήφθησαν πέρυσι στα σύνορα στον Εβρο (σ.σ. τα κινητά τους έψαχναν οι Τούρκοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της κατασκοπείας).

Γι αυτό και το ΓΕΣ διέταξε και ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βαθμό ήταν η παράβαση των κανόνων ασφαλείας από τον ατρόμητο Κρητικό που πιθανότατα έχει ήδη μετακινηθεί σε κάποια μονάδα ανεπιθύμητων.

Γιατί οι σέλφι στο στράτευμα κοστίζουν…

Στη Βουλή το θέμα από Κικίλια

Στη υπεράσπιση του αποπεμφθέντος οπλίτη προσέτρεξε ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Αμυνας και πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ επικαλείται τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «το Γενικό Επιτελείο Στρατού τιμώρησε τον οπλίτη ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο τη στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το ‘Μακεδονία Ξακουστή’».

Επικαλείται επίσης και άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει απαγορεύσει να παιανίζει το άσμα κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών – παρελάσεων».

Οχι, ερώτημα για το αν είναι επιτρεπτό να τραβάει βίντεο-σέλφι αλεξιπτωτιστής την ώρα άσκησης, δεν έθεσε στον υπουργό ο κ. Κικίλιας.

Στον βουλευτή της ΝΔ απάντησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...