465
O Πρωθυπουργός συνομιλεί με έναν εκ των πληγέντων στο Μπούρτζι | SOOC

Στην Εύβοια ο Μητσοτάκης – Αυτοψία στον τόπο της καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 15:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/08/2020 19:45
O Πρωθυπουργός συνομιλεί με έναν εκ των πληγέντων στο Μπούρτζι
|SOOC

Στην Εύβοια ο Μητσοτάκης – Αυτοψία στον τόπο της καταστροφής

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 15:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/08/2020 19:45

Στην Κεντρική Εύβοια έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ (εδώ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε προαναγγείλει από χθες (δείτε κάτω το σχετικό tweet) προκειμένου να κάνει αυτοψία στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές.

O Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Μετά την αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και τη συνάντηση με κατοίκους και διασώστες τόνισε ότι «η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους και θα συμπαρασταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους -είτε μιλάμε για νοικοκυριά, είτε μιλάμε για επιχειρήσεις- μέσα σε αυτή την ξαφνική καταστροφή».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από την Εύβοια ότι οι αποζημιώσεις για τη στήριξη των πληγέντων θα διατεθούν ταχύτατα από το εθνικό αποθεματικό, ειδικά σε περιπτώσεις πολιτών που έχασαν το βιός τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη, από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της κεντρικής Εύβοιας.

Μετά την αυτοψία ο Πρωθυπουργός και η αποστολή που τον συνόδευε μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας στην Χαλκίδα, όπου προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις ανάγκες της περιοχής και τα μέτρα στήριξης των κατοίκων.

Μετά την αυτοψία του στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός είπε για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ότι « έχει την απόλυτη προσωπική του στήριξη στον αγώνα τον οποίο κάνει»

Το Μπούρτζι μετρά άλλους δύο νεκρούς, ενώ δύο ακόμα άτομα, 43 και 38 ετών, πνίγηκαν στην Αμφιθέα.

Ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους οκτώ μετά την αναγνώριση της σορού 72χρονου, ο οποίος αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρός στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο.

Το Λευκαντί έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη από τα λασπόνερα, ενώ μεγάλης έκτασης είναι η καταστροφή και στα Ψαχνά από την υπερχείλιση του Μεσσάπιου ποταμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...