251
Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με στολή παραλλαγής ο Φλώρος στο ΚΥΣΕΑ – Τι ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 14:01
Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με στολή παραλλαγής ο Φλώρος στο ΚΥΣΕΑ – Τι ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2020, 14:01

Λίγο μετά τις 13.00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της συνεδρίασης, «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα».

Στα παραλειπόμενα, η εμφάνιση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, με στολή παραλλαγής στο Μαξίμου, αλλά και οι διαβεβαιώσεις ότι η Αθήνα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση ή αμφισβήτηση-παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από τους Τούρκους. «Ολα θα πάνε καλά» είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» με πρωταγωνιστή την Τουρκία.

Το απόγευμα στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, και βασικό αντικείμενο το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου είχε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συζήτησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Σάμεχ Σούκρι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...