246
|

Iσχυρή έκρηξη ισοπέδωσε ξενοδοχείο στην Καστοριά [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 09:47

Iσχυρή έκρηξη ισοπέδωσε ξενοδοχείο στην Καστοριά [εικόνες και βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 09:47

Ισχυρή έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ισοπέδωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Η εικόνα του ισοπεδωμένου ξενοδοχείου θύμιζε αυτή των κατεδαφίσεων «κουφαριών» παλιών κτιρίων με εκρηκτικά.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τη 1.30 και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη της Καστοριάς και τους γύρω οικισμούς.

Μέσα σε λίγα λεπτά το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα. Γυαλιά, θραύσματα και μεταλλικά αντικείμενα διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Επιτόπου έφτασαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε στις Αρχές ότι το ξενοδοχείο ήταν εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 12 μήνες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα «στολίδι» για τους επισκέπτες της πόλης, αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς, καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ερευνα για τα αίτια της έκρηξης διενεργείται από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...