466
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου τοποθετείται στο ΥΜΑΘ. Βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν | CreativeProtagon

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ακόμα ένας «άνθρωπος του Τσίπρα» στο ΥΜΑΘ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:18
Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου τοποθετείται στο ΥΜΑΘ. Βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν
|CreativeProtagon

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Ακόμα ένας «άνθρωπος του Τσίπρα» στο ΥΜΑΘ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:18

Ενώ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα μείνει στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έως το τέλος Φεβρουαρίου, η Κατερίνα Νοτοπούλου αντικαθίσταται στον ανασχηματισμό της 15ης Φεβρουαρίου από την Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η νέα υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) είναι ένας από τους πιο πιστούς ανθρώπους του κ. Τσίπρα. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη από παλιά, πτυχιούχος της Γαλλικής φιλολογίας, εργάστηκε ως ωρομίσθια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ, εξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και έως σήμερα είναι διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Από τη θέση της θα παραιτηθεί προκειμένου να πάρει το γραφείο της στο «Διοικητήριο», όπως αποκαλείται στη Θεσσαλονίκη το κτίριο του ΥΜΑΘ.

Η κυρία Χατζηγεωργίου πολιτευόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 κατετάγη στη 10η θέση, λαμβάνοντας 12.570 ψήφους. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν στην 9η θέση της λίστας. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 είχε πάει καλύτερα. Με μικρότερο ποσοστό και αριθμό ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στην 7η θέση, με 7.377 σταυρούς.

Ηταν στο πλάι του κ. Τσίπρα όταν εκείνος πήγε στο Μάτι για πρώτη φορά, μία εβδομάδα μετά τη συμφορά, ξημερώματα (εδώ). Μάλιστα, οι διακοπές της το περασμένο καλοκαίρι έγιναν αντικείμενο παραπολιτικού σε blog της Θεσσαλονίκης, όπου σε σχόλιο με τίτλο «Ξεκούραση στη Χαλκιδική για την Ελευθερία Χατζηγεωργίου» στις 13/8/2018 διαβάζουμε: «Στη Χαλκιδική ξεκουράζεται αυτές τις ημέρες η Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η πιο στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη Φούρκα της Κασσανδρείας, όπου γεμίζει τις μπαταρίες της ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου είχε άμεση ανάμειξη σε όλες τις κινήσεις που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι. Ηταν μάλιστα ένα από τα λίγα στελέχη που επισκέφτηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό τις καμένες περιοχές λίγες ώρες μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε κάτω, όπου η Ελευθερία Χατζηγεωργίου διακρίνεται στη μέση πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα».

Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον, τουλάχιστον ως προς το πνεύμα της οικογενειακής αλληλεγγύης που διέπει τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της οικογένειας Χατζηγεωργίου είναι διορισμένο σε φορέα στον οποίο το Δημόσιο έχει λόγο: Η μητέρα της Ελένη Χατζηγεωργίου είναι διορισμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Συνταξιούχος, πρώην διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» (επίσης στη Θεσσαλονίκη) και συνδικαλίστρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε από το υπουργείο Υγείας στο Δ.Σ. του Παπαγεωργίου.

Το όνομα της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου είχε κυκλοφορήσει για τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση γίνονταν προσπάθειες «από διαρροές» να κυκλοφορήσει η είδηση ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Μακεδονία θα καταλάβει τη θέση. Λέγεται ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης οι οποίοι δεν έχουν, μέχρι στιγμής, αξιοποιηθεί σε κυβερνητική θέση. Οπως, για παράδειγμα, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης για τον οποίον, όμως, υπάρχουν πολύ ισχυρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...