177
Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΥΠ | ΑΠΕ

Η ΕΥΠ κάνει προσλήψεις και αναζητά γνώστες της «Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής)»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 13:05
Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΥΠ
|ΑΠΕ

Η ΕΥΠ κάνει προσλήψεις και αναζητά γνώστες της «Μακεδονικής (νοτιοσλαβικής)»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 13:05

Ελάχιστες ημέρες μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκήρυξε διαγωνισμό για την κάλυψη 302 τακτικών θέσεων, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στις ζητούμενες γλώσσες για τους υποψήφιους είναι «Μακεδονική (νοτιοσλαβική)», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στις ξένες γλώσσες η Μακεδονική, με τη διευκρίνιση σε παρένθεση, όπως κάνει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η προκήρυξη με αριθμό 471.1/35/751408 δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο ΦΕΚ με τίτλο «Προκήρυξη πληρωμής με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

Μεταξύ των θέσεων περιλαμβάνονται 56 θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών – Διερμηνέων – Ακροατών για τις οποίες ορίζονται μοριοδοτούμενες ξένες γλώσσες. Αυτές είναι η Αγγλική, η Γαλλική, η Γερμανική, η Ισπανική, η Ιταλική, η Αραβική, η Βουλγαρική, η Εβραϊκή, η Μακεδονική (νοτιοσλαβική), η Ρωσική και η Τουρκική.

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά την Τουρκία, ενώ για τη Βόρεια Μακεδονία οι θέσεις είναι τέσσερις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...