223
Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να διακομιστεί το κορίτσι στο Ιπποκράτειο και να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν | INTIMEnews

Εισαγγελέας για να πάει 14χρονη ασθενής με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο – Την κρατούσαν σπίτι οι αρνητές γονείς της

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 12:38
Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα για να διακομιστεί το κορίτσι στο Ιπποκράτειο και να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν
|INTIMEnews

Εισαγγελέας για να πάει 14χρονη ασθενής με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο – Την κρατούσαν σπίτι οι αρνητές γονείς της

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2021, 12:38

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 14χρονης από τη Δράμα που αν και νοσούσε βαριά από Covid-19, οι αρνητές γονείς της την κρατούσαν κλινήρη επί 13 ημέρες στο σπίτι τους, αρνούμενοι να την πάνε στο νοσοκομείο.

Η κοπέλα, που παρουσίασε βαριά πνευμονία, διακομίστηκε τελικά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.

Οπως έγινε γνωστό, χάρη στις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου, γλίτωσε τη διασωλήνωση και δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη ΜΕΘ. Ηδη εμφανίζει βελτίωση και σταδιακά τής μειώνεται η παροχή οξυγόνου.

Ολα άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν –λόγω της επιδείνωσης της υγείας της– οι γονείς της 14χρονης αναγκάστηκαν να καλέσουν στο σπίτι ιδιώτη γιατρό για να την εξετάσει.

Η γιατρός διαπίστωσε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου και άμεσα συνέστησε τη μεταφορά του κοριτσιού στο νοσοκομείο, συμβουλή όμως που αρνήθηκαν εκ νέου να ακολουθήσουν οι γονείς.

Μπροστά στην επίμονη άρνηση των γονιών να κάνουν το αυτονόητο για την υγεία του ίδιου τους του παιδιού, η γιατρός απευθύνθηκε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο και ακολούθως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να μεριμνήσουν για την 14χρονη.

Η περιπέτεια της 14χρονης πήρε τέλος με εισαγγελική παρέμβαση. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι γονείς είχαν νοσήσει και οι ίδιοι με κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές. Αμφότεροι είναι ανεμβολίαστοι. Εκτός από την 14χρονη, έχουν άλλα τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...