330
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης και Γιώργος Μαυρωτάς στα βουλευτικά έδρανα. Με τους Στ. Θεοδωράκη και Σπ. Λυκούδη συμπληρώνεται ο αριθμός των πέντε βουλευτών | INTIMENEWS

Είναι επίσημο: Ξανά με Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 12:23
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Νίκος Νυφούδης και Γιώργος Μαυρωτάς στα βουλευτικά έδρανα. Με τους Στ. Θεοδωράκη και Σπ. Λυκούδη συμπληρώνεται ο αριθμός των πέντε βουλευτών
|INTIMENEWS

Είναι επίσημο: Ξανά με Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 12:23

Ανασυγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης.

Μια ημέρα νωρίτερα, είχε ορκιστεί βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Νυφούδης (καταλαμβάνοντας τη θέση της παραιτηθείσας ως υποψήφιας για την Ευρωβουλή, Κατερίνας Μάρκου) και έτσι συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των πέντε βουλευτών που προέρχονται από το ίδιο κόμμα.

Με απαντητική επιστολή του προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, που είχε υποβάλει σχετικό αίτημα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον ενημέρωσε ότι, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, «η αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της ΚΟ κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής».

Η ανασυγκρότηση της ΚΟ του Ποταμιού θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το Ποτάμι είχε εκλέξει 11 βουλευτές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όμως σταδιακά οι περισσότεροι μεταπήδησαν σε άλλα κόμματα (άλλοι στη ΝΔ όπως ο Ιάσων Φωτήλας, ο Χάρης Θεοχάρης και η κυρία Μάρκου και άλλοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως ο Ιλχάν Αχμέτ και ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας), ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών λειτούργησε διαλυτικά οδηγώντας τους Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό σε ανεξαρτητοποίηση  με συνέπεια να διαλυθεί η ΚΟ τον περασμένο Ιανουάριο. Ακολούθησε και η διαγραφή (εδώ) του Σπύρου Δανέλλη επειδή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση –προτού ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Η απόφαση όμως της ΝΔ να μην κάνουν χρήση οι βουλευτές της της πολυσυζητημένης «τροπολογίας Κουντουρά» και να παραιτηθούν όσοι είναι υποψήφιοι στην Ευρωβουλή, οδήγησε την κυρία Μάρκου και τον κ. Αμυρά στην έξοδο, φέρνοντας κατ’ αντιστοιχία τον κ. Νυφούδη και την Αντιγόνη Λυμπεράκη (επιλαχόντες του Ποταμιού) στα βουλευτικά έδρανα.

Ετσι ξανασυμπληρώθηκε ο αριθμός των πέντε βουλευτών: Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης. Ν. Νυφούδης και Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Την εξέλιξη αυτή καλωσόρισε, με μήνυμά του στα social media, ο κ. Μαυρωτάς, αντιπρόεδρος του Ποταμιού:

Ακολούθησε η -πιο μελωδική- ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...