431
Ο Νίκος Παππάς στην Κουμουνδούρου. Ως «αρμόδιος» υπ. Ψηφιακής Πολιτικής θα έπρεπε να έχει σπεύσει να ρυθμίσει τα της προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ αλλά ως τώρα το έχει αποφύγει | George Vitsaras / SOOC

Φοβάται ο Παππάς τους κανόνες για τις ευρωεκλογές;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 11:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2019, 16:40
Ο Νίκος Παππάς στην Κουμουνδούρου. Ως «αρμόδιος» υπ. Ψηφιακής Πολιτικής θα έπρεπε να έχει σπεύσει να ρυθμίσει τα της προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ αλλά ως τώρα το έχει αποφύγει
|George Vitsaras / SOOC

Φοβάται ο Παππάς τους κανόνες για τις ευρωεκλογές;

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 11:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2019, 16:40

Δεκαεννέα ημέρες. Τόσο απέχουμε από τις ευρωκλογές, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους κανόνες που ρυθμίζουν τα της προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ εν όψει της αναμέτρησης. Υποτίθεται ότι αυτή είναι μια δουλειά του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά όπως καταγγέλλεται, ο Νίκος Παππάς έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Από τη Νέα Δημοκρατία υπενθύμισαν ότι στις ευρωεκλογές του 2014 που είχαν διεξαχθεί 25 Μαΐου η σχετική ΚΥΑ είχε εκδοθεί 30 Απριλίου, δηλαδή 25 ημέρες νωρίτερα. Τώρα, η απουσία ΚΥΑ λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες αφήνει το πεδίο ανεξέλεγκτο. Μπορεί πχ., η κρατική ΕΡΤ να φιλοξενεί όσο θέλει και όποιους κυβερνητικούς θέλει, να μεταδίδει ζωντανά τις προεκλογικές εκδηλώσεις του Πρωθυπουργού ή να περιορίζει για λόγους «ροής προγράμματος» την κάλυψη ομιλιών των πολιτικών της αντιπολίτευσης, και σε κάθε περίπτωση να μη δεσμεύεται από τα πιο ασφυκτικά πλαίσια προβολής υποψηφίων και κομμάτων εν όψει των ευρωεκλογών.

Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα από το Μαξίμου έχουν κάνει σημαία τους το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Είναι προφανές ότι την κυβέρνηση τη συμφέρει αυτό το χωρίς κανόνες πλαίσιο και αποφάσισε να καθυστερήσει την έκδοση ΚΥΑ για όσο μπορεί. Και γι’ αυτό από την Πειραιώς κάλεσαν με ανακοίνωσή τους την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να εκδώσει σήμερα κιόλας τη σχετική απόφαση».

Ποιο αναλυτικά, η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει τις εκλογές το έχουν καταλάβει πια όλοι. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για να αποφύγει το αναπόφευκτο. 

 »Απομένουν μόλις 19 μέρες από την 26η Μαΐου και παρά τις καθημερινές οχλήσεις της ΝΔ, το υπουργείο του Νίκου Παππά, με φαιδρές δικαιολογίες καθυστερεί αδικαιολόγητα την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο προβολής των πολιτικών κομμάτων στα Μ.Μ.Ε.

» Το 2014, η αντίστοιχη απόφαση είχε εκδοθεί στις 30 Απριλίου. Δηλαδή 25 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

» Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να εκδώσει σήμερα κιόλας τη σχετική απόφαση. Οι εκλογές δεν είναι διακοπές για να τις αποκρύψουν από τους πολίτες».

Ο κ. Παππάς απάντησε αργά το μεσημέρι.

«Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των συνδυασμών των υποψηφίων (για τις Ευρωεκλογές) στον Εισαγγελέα του Αρείου έληξε εχθές στις 12 τα μεσάνυχτα.

Με γνωστούς πλέον τους υποψήφιους συνδυασμούς, η ΚΥΑ με τους όρους, τις προϋποθέσεις και το χρόνο προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, βαίνει προς έκδοση.

Καλούμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να σοβαρευτεί. Όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται και γιατί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...