213
Μέλη του Ρουβίκωνα ποζάρουν μετά τη δημιουργία του χώρου τους | Intimenews/Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Είμαστε φοιτητική ομάδα, ήρθαμε για να μείνουμε» επιμένει ο Ρουβίκωνας

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 07:59
Μέλη του Ρουβίκωνα ποζάρουν μετά τη δημιουργία του χώρου τους
|Intimenews/Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Είμαστε φοιτητική ομάδα, ήρθαμε για να μείνουμε» επιμένει ο Ρουβίκωνας

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 07:59

Πολιτική χροιά δίνει στην παρουσία του στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας, με την αναρχική συλλογικότητα να επιμένει ότι στη σχολή θα παραμείνει.

Την Πέμπτη, η σχολή έμεινε συμβολικά κλειστή, κάτι που ελάχιστα αποθάρρυνε την ομάδα, που πήρε θέση με ανάρτηση στο Διαδίκτυο.

Ο Ρουβίκωνας, για τα γεγονότα της Τετάρτης όταν ομάδα καθηγητών και διοικητικών εμπόδισε (για λίγο) τα μέλη της συλλογικότητας, μιλά για «κωμική κουστωδία».

«Αυτό το περίεργο μείγμα πήρε την απόφαση να εμποδίσει την πολιτική μας παρουσία», γράφει και παραθέτει σειρά λόγων που, πάντα κατά τον Ρουβίκωνα δικαιολογούν την παρουσία του στη Φιλοσοφική.

«Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν. Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας», γράφει ακόμη.

Επιμένει, τέλος, ότι τα μέλη της ομάδας δεν άσκησαν «σωματική βία, παρ’ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...