393
Ο Ρουβικωνας επιμένει στην παρουσία του στη Φιλοσοφική | INTIMEnews

Η μάχη της «αίθουσας 516»: Επανακατάληψη στη Φιλοσοφική από τον Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 13:33
Ο Ρουβικωνας επιμένει στην παρουσία του στη Φιλοσοφική
|INTIMEnews

Η μάχη της «αίθουσας 516»: Επανακατάληψη στη Φιλοσοφική από τον Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2018, 13:33

Παρά τη δυναμική επέμβαση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής και την ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε για την προστασία της «αίθουσας 516» (την οποία είχε καταλάβει αυθαίρετα ο Ρουβίκωνας, στήνοντας «γραφείο ενημέρωσης κοινού»), μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επέμειναν και μετά από λεκτική αντιπαράθεση με καθηγητές και φοιτητές της Σχολής, ανακατέλαβαν τον χώρο.

«Με απόφαση της κοσμητείας σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα. Ηταν μια συμβολική παράσταση στα γραφεία που κατέλαβε ο Ρουβίκωνας, παραμένοντας εκεί μέχρι να ανοίξει το γραφείο. Στις 10 εμφανίστηκαν φοιτητές -Ρουβίκωνες μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και τους είπαμε ότι είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν τους ανήκει και γιατί πρέπει να επιστρέψει στην κατοχή της φιλοσοφικής», περιέγραψε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΦΠΨ Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Υπήρξε ένταση. Οι φοιτητές διεκδικούν τα δικαιώματά τους και είναι σωστό, ωστόσο τα εργαλεία δεν είναι καλά. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, προσπάθησαν να μπουν στο χώρο δεν τα κατάφεραν αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Οι φοιτητές βρίσκονται στη Φιλοσοφική δεν γνωρίζω τι πρόθεση έχουν, γνωρίζω ότι βούλησή τους είναι να μείνουν στο χώρο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θέλουμε να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με γάτα, δεν είναι ωραίο να βλέπεις φοιτητές απέναντι σε δασκάλους. Φταίει ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να δίνει λύσεις.

Τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω υποθέτω ότι επειδή ως δάσκαλοι έχουμε ψυχραιμία και ετοιμότητα και επειδή είναι φοιτητές δεν είναι ωραίο να τους έχουμε απέναντι. Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση.

Οι φοιτητές, πάντως, δεν έσπασαν τίποτα, δεν χτύπησαν κανέναν, υπήρξε μόνο σπρώξιμο.

Πρωτοβουλία της κοσμητείας ήταν να βαφτεί ο τοίχος και η πόρτα στα χρώματα που υπήρχαν πριν από την κατάληψη του Ρουβίκωνα

Το γραφείο τώρα είναι κλειδωμένο και τα κλειδιά τα έχει η κοσμήτωρ», δήλωσε νωρίτερα η κυρία Φουντοπούλου.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, υπάρχει μια κίνηση διοικητικών υπαλλήλων, «οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό που ασχολούμαστε είναι τρίχα στο ζυμάρι, θεωρούν ότι τα προβλήματα του πανεπιστημίου είναι άλλα και πιο σοβαρά.

Αυτό δεν μειώνει το πρόβλημα. Ολοι συμφωνούμε αλλά το βλέπουμε από άλλη γωνία.

Κάποιοι διοικητικοί ήταν μαζί μας, υπήρχε όμως και ομάδα διοικητικών που στήριζε το στέκι του Ρουβίκωνα. Οσον αφορά για τυχόν διαφωνίες καθηγητών δεν μπορώ να σας αποκαλύψω περισσότερα. Και να υπάρχουν, υπερισχύουν οι συλλογικές αποφάσεις. Βαδίσαμε με βάση την απόφαση του συλλογικού οργάνου».

Με το που ολοκληρώθηκε η ανθρώπινη αλυσίδα προστασία του χώρου, μέλη του Ρουβίκωναν εισέβαλαν δια της βίας στον χώρο και τον ανακατέλαβαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...