350
Στη φωτογραφία του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, διακρίνεται ένα σύστημα Pantsir-S1 στο Ντονέτσκ | EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Εγκατέστησαν αντιαεροπορικό σύστημα στο αγαπημένο παλάτι του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 09:07
Στη φωτογραφία του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, διακρίνεται ένα σύστημα Pantsir-S1 στο Ντονέτσκ
|EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT

Εγκατέστησαν αντιαεροπορικό σύστημα στο αγαπημένο παλάτι του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 09:07

Eνα σύστημα αεράμυνας εγκαταστάθηκε κοντά σε ένα από τα αγαπημένα «παλάτια» του Πούτιν, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες στο Κρεμλίνο σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να πλήξει στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Οπως σημειώνουν οι Times, το σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1 εντοπίστηκε στο χωριό Γιαστσέροβο κοντά στην εξοχική κατοικία του ρώσου προέδρου, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βαλντάι.

Την πληροφορία ανέφερε το Agentstvo, ρωσικό site της αντιπολίτευσης που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία.

Στην περιοχή δεν βρίσκονται γνωστές στρατιωτικές υποδομές.

«Αυτά τα συστήματα αεράμυνας προστατεύουν τον Πούτιν προσωπικά και την οικογένειά του από ένα πιθανό ουκρανικό χτύπημα», ανέφερε το δημοσίευμα.

Τα Pantsir-S1 είναι ικανά να καταρρίψουν αεροσκάφη, πυραύλους Κρουζ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό. Παρόμοια συστήματα εγκαταστάθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα στις στέγες αρκετών αμυντικών και διοικητικών κτιρίων στο κέντρο της Μόσχας, καθώς και κοντά στην επίσημη κατοικία του Πούτιν στο Νόβο-Ογκαριόβο, κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, λέγεται ότι αναπτύχθηκαν σε περιοχές γύρω από τον αυτοκινητόδρομο Rublevskoe, όπου βρίσκονται επαύλεις της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της Ρωσίας.

Η Ρωσία πιστεύεται επίσης ότι έχει εγκαταστήσει ισχυρά πυραυλικά συστήματα S-400 για την προστασία του εναέριου χώρου της Μόσχας.

Ο Πούτιν λέγεται ότι φιλοξενεί συχνά εκδηλώσεις για φίλους, συγγενείς και διασημότητες που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, στην κατοικία του στη λίμνη Βαλντάι, η οποία βρίσκεται περίπου 350 χλμ. βόρεια της Μόσχας.

Το μεγάλο κτήμα δίπλα στη λίμνη περιλαμβάνει ένα τετραώροφο αρχοντικό, πισίνα, συγκρότημα spa, στάβλο και γήπεδο γκολφ, καθώς και υπόγειο θάλαμο κρυοθεραπείας και λασπόλουτρο.

Η ύπαρξη του πολυτελούς ακινήτου αποκαλύφθηκε το 2021 από συμμάχους του Αλεξέι Ναβάλνι, του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις τότε αποκαλύψεις, κρατικά κονδύλια είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μίσθωση του ακινήτου από έναν από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, καθώς και για την πραγματοποίηση εκτεταμένων ανακαινίσεων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Κίεβο αναπτύσσει πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να ταξιδέψουν έως και 900 χιλιόμετρα, γεγονός που θεωρητικά θα επέτρεπε στο Κίεβο να επιτεθεί σε στόχους στη Μόσχα.

Η τοποθέτηση συστημάτων αεράμυνας σε κτίρια της ρωσικής πρωτεύουσας επαινέθηκε από τον Αλεξάντερ Κοτς, ρώσο πολεμικό ανταποκριτή. «Είναι καλό να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πριν και όχι μετά τα πρώτα χτυπήματα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Telegram.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...