254
Ο δικηγόρος του Τραμπ Μάικλ Κοέν | REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo

Εφοδος του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 08:07
Ο δικηγόρος του Τραμπ Μάικλ Κοέν
|REUTERS/Aaron P. Bernstein/File Photo

Εφοδος του FBI στο γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 08:07

Ενα «απόλυτο κυνήγι» μαγισσών εναντίον του καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που η έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ για την επιρροή της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 σταθερά και μεθοδικά πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον πρόεδρο.

Τη Δευτέρα έγινε έρευνα από πράκτορες του FBI στα γραφεία και την κατοικία του Μάικλ Κοέν, προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, κατόπιν παραγγελίας του Μόλερ.

Οι πράκτορες του FBI προχώρησαν σε κατάσχεση εγγράφων, του τηλεφώνου και υπολογιστών του δικηγόρου.

Ο Κοέν είναι αντιμέτωπος με έρευνα για παραβίαση του νόμου για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών καθώς και τραπεζική απάτη, έγραψε τη Δευτέρα η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγή ενημερωμένη για την υπόθεση.

Το όνομα του δικηγόρου έχει συνδεθεί με την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία έχει ισχυρισθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και πληρώθηκε πριν από το 2016 για να μην κάνει αποκαλύψεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάσχεση εγγράφων που σχετίζονται με πληρωμή προς την Ντάνιελς. Ο Κοέν, όπως υπενθυμίζει το BBC, έχει παραδεχτεί ότι πλήρωσε την Ντάνιελς 130.000 δολάρια πριν από τις εκλογές του 2016.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τραμπ κατήγγειλε την επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας ως «ντροπή που οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο αδικίας».

Έκανε ακόμη λόγο για «απόλυτο κυνήγι μαγισσών» και επέμεινε πως η ομάδα του Μόλερ αποτελείται από ανθρώπους προκατειλημμένους εναντίον του. Επανέλαβε τέλος την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεν έπρεπε να είχε αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την έρευνα του Μόλερ.

Ο Τραμπ απέφυγε για άλλη μια φορά να απαντήσει αν θα αποπέμψει τον Μόλερ, κάτι που θα προσκαλούσε πολιτικό σεισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...