197
Ο Κιμ φέρεται έτοιμος να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο. Δεν είμαστε βέβαιοι και για τον Τραμπ | CCTV via Reuters

Ο Κιμ δηλώνει έτοιμος να συζητήσει αποπυρηνικοποίηση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2018, 13:10
Ο Κιμ φέρεται έτοιμος να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο. Δεν είμαστε βέβαιοι και για τον Τραμπ
|CCTV via Reuters

Ο Κιμ δηλώνει έτοιμος να συζητήσει αποπυρηνικοποίηση

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2018, 13:10

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε στις ΗΠΑ για πρώτη φορά ότι είναι προετοιμασμένη να συζητήσει για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου όταν ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανοί και βορειοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν μυστικές επαφές πρόσφατα κατά τη διάρκεια των οποίων η Πιονγκγιάνγκ παρέδωσε απευθείας το μήνυμα ότι είναι πρόθυμη για τη διεξαγωγή μιας συνόδου, είπε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εως σήμερα, η Ουάσιγκτον βασιζόταν στις διαβεβαιώσεις της Νότιας Κορέας σχετικά με τις προθέσεις του Κιμ.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο νέος αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει με ολοκληρωτική καταστροφή τη Βόρεια Κορέα αν εκείνη προχωρήσει σε κινήσεις εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων της. «Ο κύριος που πατά τα κουμπιά είναι σε αποστολή αυτοκτονίας για τον ίδιο και το καθεστώς του», είχε δηλώσει ο Τραμπ.

Οι δυο ηγέτες Τραμπ και Κιμ επιδόθηκαν στην συνέχεια σε έναν διαγωνισμό για το ποιου το πυρηνικό κουμπί είναι… μεγαλύτερο. Μέχρι που ήρθε η τωρινή εξέλιξη, που ανακουφίζει αρκετό κόσμο, αλλά προκαλεί και ανησυχία, καθώς μερικοί ειδικοί προειδοποιούν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση Τραμπ είναι απροετοίμαστη για μια τέτοια σύνοδο κορυφής μεταξύ δυο ηγετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...