258
Καρολάιν Κένεντι (αριστερά) και Βίκι Κένεντι | EPA/DNCC/Wikipedia

Δύο Κένεντι σε δύο πρεσβείες στέλνει ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 19:33
Καρολάιν Κένεντι (αριστερά) και Βίκι Κένεντι
|EPA/DNCC/Wikipedia

Δύο Κένεντι σε δύο πρεσβείες στέλνει ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 19:33

Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του δολοφονημένου αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι και της Τζάκι, η οποία επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα διετέλεσε πρεσβευτής στην Ιαπωνία, τώρα θα πάει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αυστραλία.

Η Βίκι Κένεντι, θεία της προηγουμένης, δεύτερη σύζυγος του Τεντ Κένεντι, θα πάει στην πρεσβεία των ΗΠΑ σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τον ιστότοπο Axios και αφορούν το διπλωματικό ρεπορτάζ. Δηλαδή πού θα στείλει ποιον ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Επειδή τις τρέχουσες ημέρες θα αποφασίσει τα της στελέχωσης των αμερικανικών πρεσβειών σε κρίσιμα σημεία του χάρτη.

Οσον αφορά την περίπτωση της Βίκι, τα πράγματα είναι απλά και ενδεχομένως συγκινητικά: με τον διορισμό της ο Μπάιντεν τιμά τη μνήμη του προσωπικού φίλου του, του Τεντ Κένεντι, που πέθανε το 2009. Οι δυο τους είχαν ένα κοινό, την ιρλανδική καταγωγή, και μία μεγάλη διαφορά: ο Τεντ κολυμπούσε στον πλούτο, ο Τζο ήταν φτωχός. Πέρασαν μαζί περί τα 36 χρόνια στη Γερουσία.

Φημολογείται ότι ο Μπάιντεν θα ανταμείψει με διπλωματικούς και άλλους θώκους στη νέα διοίκηση άτομα που τον στήριξαν στον πολιτικό αγώνα του, δωρητές, χορηγούς, κ.ά. Αυτό είναι η πεπατημένη στις ΗΠΑ και όχι η εξαίρεση.

Η Σίντι ΜακΚέιν, χήρα του Τζον ΜακΚέιν, μάλλον θα πάει στη Ρώμη ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ το οποίο εδρεύει εκεί. Ο πρώην δήμαρχος Σικάγου Ραμ Ισραελ Ιμάνουελ θα πάει στην Ιαπωνία και ο νυν δήμαρχος Λος Αντζελες Ερικ Γκαρτσέτι στην Ινδία.

Τέλος, στο κομβικό πόστο της αμερικανικής πρεσβείας στην Κίνα θα μεταβεί ως πρεσβευτής ο Νίκολας Μπερνς, διπλωμάτης με θητεία στο ΝΑΤΟ και στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...