282
Αν και πλέον έχουν απομακρυνθεί πολλοί, στη Μόρια ζουν υπό άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι | George Vitsaras / SOOC

Deutsche Welle: Τρόμος στη Μόρια με τζιχαντιστές, ναρκωτικά και πορνεία

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 09:15
Αν και πλέον έχουν απομακρυνθεί πολλοί, στη Μόρια ζουν υπό άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι
|George Vitsaras / SOOC

Deutsche Welle: Τρόμος στη Μόρια με τζιχαντιστές, ναρκωτικά και πορνεία

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 09:15

Σπείρα σύρων προσφύγων, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα βία επικαλούμενη τη Σαρία, δρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας.

Αυτό δείχνει ρεπορτάζ της Deutsche Welle από τη Λέσβο, το οποίο τονίζει ότι όλα αυτά γίνονται κάτω από τη μύτη των ελληνικών Αρχών.

Τα φαινόμενα δεν περιορίζονται στην εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της DW Μαριέλ Μίλερ και Μπασίρ Αμρούν,, δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο στη Μόρια τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα.

Kύκλοι των γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Είναι όμως άγνωστο πόσο καλά οργανωμένα είναι τα εν λόγω μέλη.

Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ορισμένοι ισλαμιστές έχουν ήδη εγκαταλείψει την Λέσβο και βρίσκονται πλέον στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στη συνέχεια στην δυτική Ευρώπη.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle περιγράφει ένα κλίμα βίας και εγκληματικότητας, το οποίο οι ελληνικές Αρχές είτε δεν γνωρίζουν είτε το αγνοούν.

Oπως ισχυρίζονται οι δύο απεσταλμένοι της DW στη Μόρια παρά το αίτημά τους το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έδωσε συνέντευξη επικαλούμενο φόρτο εργασίας των συνεργατών του, ενώ το ίδιο έπραξε και η αστυνομία.

Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια θεωρείται ο χειρότερος στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι ζουν εδώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη μόλις για 2.500. Το μόνο που δείχνει να λειτουργεί εκεί είναι η εγκληματικότητα, σημειώνει η DW.

Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στη Μόρια σύριοι πρόσφυγες από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Από τότε διαπιστώνεται έξαρση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...