369
| CreativeProtagon/Lidl/Lindt/Facebook

Lindt εναντίον Lidl για τα σοκολατένια κουνελάκια τους

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 19:24
|CreativeProtagon/Lidl/Lindt/Facebook

Lindt εναντίον Lidl για τα σοκολατένια κουνελάκια τους

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 19:24

Το σοκολατένιο κουνελάκι που είναι τυλιγμένο με χρυσαφί αλουμινόχαρτο και φτιαγμένο από την premium βιομηχανία σοκολατοποιίας Lindt & Spruengli γιορτάζει μια μεγάλη νίκη: το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας αποφάσισε ότι δεν πρέπει να αντιγράφεται και να κυκλοφορεί από καμία άλλη εταιρεία που πουλάει παρόμοια προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης και της Lidl.

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία, αφότου διαπίστωσε ότι η Lidl φτιάχνει και πουλάει ένα σοκολατάκι που μοιάζει πολύ με το δικό της, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Και αυτή απεφάνθη. Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης, όχι μόνο πρέπει να σταματήσει να πουλά το κουνελάκι στο μέλλον, αλλά διέταξε να αφαιρεθεί από τα ράφια πάραυτα και να καταστραφεί και όλο το απόθεμα που υπάρχει ήδη έτοιμο στις αποθήκες της, γράφει ο Guardian.

Το σοκολατένιο κουνελάκι του Lindt & Spruengli, που φοράει μια κόκκινη κορδέλα με ένα μικρό κουδούνι και κάθεται οκλαδόν, «βγαίνει» σε διάφορα μεγέθη και είναι ένα από τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της ελβετικής μάρκας, ιδιαίτερα το Πάσχα.

Αχ κουνελάκι, κουνελάκι…

Το σοκολατένιο κουνελάκι, πάντως, είναι συνηθισμένο στις δικαστικές μάχες.  Γιατί η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου ανέτρεψε μιαν άλλη που είχε ληφθεί πέρυσι και καταδίκαζε εκείνη τη φορά την Lindt. Το Gold Bunny της μπορεί να μοιάζει με αυτό που κυκλοφορεί η Lidl, αλλά τα νόστιμα κουνελάκια της Lindt και της Lidl είχαν και κάποιες διαφορές μεταξύ τους. Γι’ αυτό και οι δικαστές είπαν ότι η σοκολάτα από την οποία ήταν φτιαγμένα δεν χρειαζόταν να καταστραφεί ως υλικό. «Μπορούν να τη λιώσουν και να φτιάξουν κάτι άλλο», είπαν τότε.

Η Lindt & Spruengli έχει πάρει πολλές φορές τον δρόμο της Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια για να προστατεύσει τη δημοφιλή λιχουδιά της, από την πώληση της οποίας κερδίζει πολλά χρήματα κάθε χρόνο. Η εταιρεία είχε κάνει, μάλιστα, αίτηση για σήμα κατατεθέν στο τρισδιάστατο σχήμα του κουνελιού της το 2000, το οποίο πήρε την επόμενη χρονιά.

Η υπόθεση για το αν μπορεί να φέρει εμπορικό σήμα ένα λαγουδάκι, φτιαγμένο από το λαχταριστό μείγμα γάλατος, κακάου και ζάχαρης, έχει φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ύστερα από μακρά διαμάχη μεταξύ της Lindt και της αυστριακής ανταγωνιστικής σοκολατοποιίας Hauswirth. Η τελευταία έφτιαχνε επίσης κουνέλια σοκολάτας τυλιγμένα με χρυσό και μια κορδέλα στον λαιμό τους, γράφει το δημοσίευμα του Guardian.

Τι κάνουν οι άνθρωποι για μια σοκολάτα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...