380
Σταθερό εμφανίζεται το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό | IΝTΙΜΕNews/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ μετά τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 21:30
Σταθερό εμφανίζεται το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό
|IΝTΙΜΕNews/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ μετά τη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 21:30

Στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Πριν από την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη η ψαλίδα «άνοιξε» στις 8,5 μονάδες. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα μειώθηκε ελαφρώς μετά την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στις 8 μονάδες.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων μετά από τις εμφανίσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ
Πρόθεση ψήφου πριν από τη ΔΕΘ

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, σταθερό εμφανίζεται το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και μετά τη ΔΕΘ, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια έρευνα.

Πριν από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε ποσοστό 38% έναντι 27% του κ. Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε «κανέναν από τους δύο». Μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το ποσοστό του στο 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 29%. Ιδια ποσοστά κατέγραψε και η έρευνα που διενεργήθηκε μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, μετά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σταθερό προβάδισμα καταγράφηκε για τη ΝΔ και στην παράσταση νίκης. Πριν από τις ομιλίες, η ΝΔ προηγείτο με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε στο 56% υπέρ της ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε ως εξής: ΝΔ 56%, ΣΥΡΙΖΑ 26%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...