174
Εντυπωσιακή εικόνα από τις προσπάθειες κατάσβεσης το πρωί της Τρίτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Δήμαρχος Μάνδρας: Αποδείξεις ότι η πυρκαγιά στα Βίλια είναι εμπρησμός

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 11:42
Εντυπωσιακή εικόνα από τις προσπάθειες κατάσβεσης το πρωί της Τρίτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δήμαρχος Μάνδρας: Αποδείξεις ότι η πυρκαγιά στα Βίλια είναι εμπρησμός

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 11:42

Οσο περνάει η ώρα, επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για εμπρησμό, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια που μαίνεται –με συνεχείς αναζωπυρώσεις– από το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Έχουμε σοβαρές ενδείξεις, σε σημείο τέτοιο που να είναι αποδείξεις, ότι πρόκειται περί εμπρησμού», υποστήριξε ο κ. Στάθης. «Οσο περνάει η ώρα, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνεται αυτή η εκδοχή», πρόσθεσε επικαλούμενος πληροφορίες από την προανάκριση που διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ο κ. Στάθης εμφανίστηκε αισιόδοξος, αφού όπως είπε «πλέον έχουμε κάπως περιορίσει τη φωτιά στα Βίλια και στον Άγιο Γεώργιο».

Και στα δυο μέτωπα επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους τέσσερις οικισμοί, καθώς και το γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη». Οι τρόφιμοι του γηροκομείου μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Θριάσιο» και Λοιμωδών –όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας– καθώς και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

«Δεν έχουμε θύματα, ούτε σοβαρές ζημιές σε ακίνητα, ωστόσο έγινε μαύρο ένα παρθένο πευκοδάσος στο Ορος Πατέρα, το οποίο θα αργήσουμε να το ξαναφτιάξουμε», επεσήμανε ο δήμαρχος Μάνδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...