245
Εικάνα από τα πύρινα οδοφράγματα στην Πατησίων το μεσημέρι της Τετάρτης | ΙΝΤΙΜEnews

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατησίων – οδοφράγματα έξω από την ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/2022 14.00
Εικάνα από τα πύρινα οδοφράγματα στην Πατησίων το μεσημέρι της Τετάρτης
|ΙΝΤΙΜEnews

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Πατησίων – οδοφράγματα έξω από την ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/2022 14.00

Διεκόπη το μεσημέρι η κυκλοφορία στην Πατησίων, από το ύψος της Κοδριγκτώνος μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κάθως άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενδεχομένως με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Κατά άλλες πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που φέρονται να είχαν βρει καταφύγιο στην  ΑΣΟΕΕ μετά από τα επεισόδια της Τρίτης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στα Προπύλαια.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Εξω από τη Νομική στη οδό Σόλωνος, όπου επίσης υπήρξε αντίστοιχη συγκέντρωση με σκοπό την κατάληψη της Σχολής, έγιναν 25 προσαγωγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα έκτροπα το μεσημέρι της Τετάρτης έχει ως εξής:

«Στις 12:00, μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Πανεπιστημιακό Ιδρυμα, στην οδό Σόλωνος, 25 άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, την ίδια περίπου ώρα, άλλη ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων και τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, στα οποία έβαλαν φωτιά, διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των αναγκαίων μέσων και η προαναφερόμενη ομάδα εισήλθε εντός του Πανεπιστημίου. Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από τα αντικείμενα και η οδός Πατησίων αποδόθηκε στην κυκλοφορία»

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...