288
Oι νέες φωτογραφίες από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου | Τwitter/@policefederale

Ομοσπονδιακή αστυνομία Βελγίου για Qatargate: Ιδού τα χρήματα στις βαλίτσες

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 12:28
Oι νέες φωτογραφίες από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου
|Τwitter/@policefederale

Ομοσπονδιακή αστυνομία Βελγίου για Qatargate: Ιδού τα χρήματα στις βαλίτσες

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 12:28

Νέες φωτoγραφίες από τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν στα σπίτια της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, καθώς και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου.

Στη σχετική ανάρτηση γίνεται λόγος για κατάσχεση σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών στην περιοχή των Βρυξελλών σε σχέση με υπόθεση ύποπτης διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα», σχολίασε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οπως επεσήμανε, τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις.

«Ενα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κυρίας Καϊλή», θέλησε να διευκρινίσει, ισχυριζόμενος ότι η ευρωβουλευτής δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα», επέμεινε ο κ. Δημητρακόπουλος στη γνωστή υπερασπιστική γραμμή που έχει επιλεγεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τη Le Soir, μεγάλο μέρος των μετρητών θεωρούνται «φρέσκα», ήταν τυλιγμένα με πλαστική ταινία και είχαν τυπωθεί πρόσφατα.

Βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σημαντικό στοιχείο, καθώς αν εξακριβωθεί το πού εκδόθηκαν τα χαρτονομίσματα, θα είναι στη συνέχεια εύκολο να εντοπιστεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη και κατ’ επέκταση ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Επιπρόσθετα, από την ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα γίνει η σύγκριση με εκείνα των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ανακρίθηκαν – εμπλέκονται στην υπόθεση, διαδικασία που αναμένεται να πάρει αρκετές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...