307
Συνάντηση με τον ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τη Δευτέρα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Διαταγή Πούτιν να συνεχιστεί η επίθεση στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 19:56
Συνάντηση με τον ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τη Δευτέρα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Διαταγή Πούτιν να συνεχιστεί η επίθεση στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 19:56

Να συνεχίσουν την επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέχεια της κατάληψης ολόκληρης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ από το ρωσικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές (περισσότερα εδώ).

Οι ρωσικές δυνάμεις «πρέπει να εκτελέσουν τις αποστολές τους σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν ήδη εγκριθεί», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τη Δευτέρα – την ίδια ημέρα, δηλαδή, που το Κίεβο, συμμαχικές χώρες και διεθνείς οργανισμοί εξέταζαν σχέδια για την ανοικοδόμηση της πληγείσας χώρας (περισσότερα εδώ).

«Ελπίζω ότι στους τομείς τους όλα θα συμβούν όπως συνέβησαν στο Λουγκάνσκ», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου έρχονται την επομένη της ανακοίνωσης της αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από τη στρατηγικής σημασίας πόλης Λισιτσάνσκ, ο έλεγχος της οποίας από τους Ρώσους ολοκληρώνει τον έλεγχο της περιφέρειας Λουγκάνσκ από τις δυνάμεις της Μόσχας. Ο Σοϊγκού ενημέρωσε, μάλιστα, ότι οι δυνάμεις της Μόσχας βρίσκονται στη διαδικασία «αποναρκοθέτησης της πόλης Λισιτσάνσκ».

Εξάλλου, ο Πούτιν ανέφερε ότι δύο από τους στρατηγούς του, ο Αλεξάντερ Λάπιν και ο Εσεντουλά Αμπάτσεφ, θα τιμηθούν ως «ήρωες της Ρωσίας» για τον ρόλο τους στις μάχες στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η περιφέρεια Λουγκάνσκ και το γειτονικό Ντονέτσκ σχηματίζουν το Ντονμπάς, την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που οι Ρώσοι επιδιώκουν να κατακτήσουν στο σύνολό της.

Η κατάληψη του Λισιτσάνσκ, όπως και του Σεβεροντονέτσκ, τις προηγούμενες ημέρες, επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές να κινηθούν πιο εύκολα προς τα δυτικά και τις πόλεις Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ντονμπάς που ελέγχονται ακόμη από τον ουκρανικό στρατό, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, άλλωστε, ένας ανώτερος αυτονομιστής αξιωματούχος, ο Βιτάλι Κισελιόφ, δήλωσε ότι δυνάμεις της Μόσχας ήδη πορεύονται από δύο κατευθύνσεις προς την τοποθεσία Σιβέρσκ, στο δρόμο προς το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...