159
Δορυφορική εικόνα από το Φιδονήσι την Παρασκευή | Planet Labs PBC/Handout via REUTERS

Η ουκρανική σημαία κυματίζει ξανά στο Φιδονήσι, σύμφωνα με το Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 16:19
Δορυφορική εικόνα από το Φιδονήσι την Παρασκευή
|Planet Labs PBC/Handout via REUTERS

Η ουκρανική σημαία κυματίζει ξανά στο Φιδονήσι, σύμφωνα με το Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 16:19

Η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα ο ουκρανικός στρατός, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το στρατηγικής σημασίας φυλάκιο την περασμένη εβδομάδα.

«Η στρατιωτική επιχείρηση ολοκληρώθηκε και… το έδαφος (του Φιδονησιού) επεστράφη στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Ναταλία Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσι στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ουκρανίας ενδέχεται να χαλαρώσει τον αποκλεισμό στα ουκρανικά λιμάνια.

Ωστόσο, ένας ξένος διπλωμάτης με έδρα το Κίεβο είπε στο Reuters ότι αυτό δεν ήταν ακόμα αρκετό για να επιτρέψει την ασφαλή διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών.

Η Ρωσία ανέφερε ότι αποχώρησε από το Φιδονήσι την Πέμπτη σε μια «χειρονομία καλής θέλησης» για να δείξει ότι δεν παρεμποδίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο που θα επιστρέψει τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία υποστήριξε ότι εκδίωξε τις ρωσικές δυνάμεις μετά από επίθεση πυροβολικού και πυραύλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...