204
Ουκρανοί στρατιώτες υποχωρούν στο Ντονέτσκ | REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Στον έλεγχο των Ρώσων το Λουγκάνσκ – κόλαση από βόμβες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 12:18
Ουκρανοί στρατιώτες υποχωρούν στο Ντονέτσκ
|REUTERS/Gleb Garanich

Ουκρανία: Στον έλεγχο των Ρώσων το Λουγκάνσκ – κόλαση από βόμβες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 12:18

Η Ρωσία θα εντοπίσει τώρα τις προσπάθειές της, στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, στην κατάληψη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, αφού κατέλαβε το γειτονικό Λουγκάνσκ, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

Ο Σέρχιι Γκαϊντάι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters πως περιμένει ότι οι πόλεις Σλοβιάνσκ και Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως ελέγχει πλήρως την περιφέρεια του Λουγκάνσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πόλη Λισιτσάνσκ.

«Σε στρατιωτικούς όρους, είναι κακό να εγκαταλείπεις θέσεις, όμως (η απώλεια του Λισιτσάνσκ) δεν έχει τίποτε το κρίσιμο. Χρειαζόμαστε να κερδίσουμε τον πόλεμο, όχι τη μάχη για το Λισιτσάνσκ», δήλωσε ο Γκαϊντάι.

«Πονάει πολύ, αλλά δεν είναι ότι χάνουμε τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Κατεστραμμένα σπίτια στην Ντομπρομπίλια του Ντονέτσκ – REUTERS/Gleb Garanich

Ο ίδιος δήλωσε πως η αποχώρηση από το Λισιτσάνσκ έγινε «κεντρικά», προσθέτοντας ότι είχε σχεδιαστεί και έγινε με τάξη, αν και οι ουκρανικές δυνάμεις κινδύνευσαν να περικυκλωθούν.

«Γι’ αυτές (τις ρωσικές δυνάμεις) ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος είναι η περιφέρεια του Ντονέτσκ. Το Σλοβιάνσκ και το Μπαχμούτ θα δεχθούν επίθεση – το Μπαχμούτ βομβαρδίζεται ήδη πολύ σκληρά», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...