233
Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το φλεγόμενο «Moskva», λίγο πριν βυθιστεί: τραβήχτηκε από παραπλέον τουρκικό εμπορικό | Twitter

Οι δραματικοί διάλογοι του πληρώματος του «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί: «Το πλοίο γέρνει στο πλάι»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 16:19
Φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το φλεγόμενο «Moskva», λίγο πριν βυθιστεί: τραβήχτηκε από παραπλέον τουρκικό εμπορικό
|Twitter

Οι δραματικοί διάλογοι του πληρώματος του «Moskva» λίγο πριν βυθιστεί: «Το πλοίο γέρνει στο πλάι»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 16:19

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη βύθιση του καταδρομικού «Moskva», της ναυαρχίδας του περίφημου ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στα μέσα του περασμένου μήνα, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές.

Στο βίντεο που κοινοποίησε την Κυριακή η σελίδα της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μέλος του πληρώματος του ρωσικού πολεμικού ακούγεται να καλεί σε βοήθεια βοηθητικό σκάφος λίγη ώρα προτού το πλοίο βυθιστεί, αναφέροντας πως το «Moskva» χτυπήθηκε δύο φορές: «Με ακούτε 690; με ακούτε; Μόσκβα, δυο τρύπες στην ίσαλο γραμμή. Γέρνει στο πλάι… Επαναλαμβάνω γέρνει στο πλάι. Η επικοινωνία με τη γέφυρα έχει διακοπεί, υπάρχει σιωπή. Γέρνει στο πλάι, έχει κλίση… Η κλίση είναι 30 μοίρες, έχει κλίση».

«Δεν μπορούμε να κινηθούμε», είναι τα τελευταία λόγια του ίδιου, σύμφωνα με τον υποτιτλισμό του υλικού από την Daily Mail.

Το καταδρομικό χτυπήθηκε στις 14 Απριλίου από ουκρανικούς πυραύλους Neptune – κατά τον ισχυρισμό του Κιέβου που, όμως, επιβεβαίωσαν και οι Αμερικανοί – με τη Μόσχα να έχει μιλήσει επισήμως για έναν, μόνο, θάνατο.

Τα δυτικά ΜΜΕ μίλησαν από την πρώτη στιγμή για ένα βαρύτατο πλήγμα τόσο για το αξιόμαχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όσο και σε επίπεδο συμβολισμού. Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, σύμφωνα με αναλυτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...