287
Στις δηλώσεις του από την Οδησσό, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης | Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας: Εγκλημα πολέμου η ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Αποτροπιασμός για τη σφαγή της Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 10:54
Στις δηλώσεις του από την Οδησσό, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης
|Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας: Εγκλημα πολέμου η ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Αποτροπιασμός για τη σφαγή της Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 10:54

Την απερίφραστη καταδίκη του για τα ανατριχιαστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής εναντίον ουκρανών αμάχων πολιτών στην πόλη Μπούτσα, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι  υπεύθυνοι αυτών των εγκλημάτων πρέπει να λογοδοτήσουν, υπογραμμίζει και καλεί για την άμεση διερεύνηση των εγκλημάτων και την τιμωρία των υπευθύνων.

Tην Κυριακή κατά τη συνάντησή του στην Οδησσό με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πόλης, συνταγματάρχη Μαξίμ Μαρτσένκο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στα νέα πυραυλικά χτυπήματα των Ρώσων.

«Για εμάς η Οδησσός έχει μια μεγάλη ιστορική σημασία. Και κατά συνέπεια, το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της είναι κομμάτι της ιστορίας μας, κομμάτι του παρελθόντος μας κι ελπίζουμε ότι θα είναι κομμάτι του κοινού μας μέλλοντος.

»Λυπάμαι για την τωρινή επίθεση, είδα τους καπνούς. Με είχαν ενημερώσει ούτως ή άλλως από το πρωί ότι η Οδησσός έχει υποστεί επίθεση. Κατά τη δική μας άποψη, η επίθεση κατά μιας πόλης είναι το πιο απαράδεκτο πράγμα, είναι έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και «θα μεταφέρω στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτά που πρέπει να μεταφερθούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών με τον συνταγματάρχη της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο

«Είδα, περπατώντας με τον δήμαρχο, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει για να μην καταστραφεί η πολιτιστική παράδοση της πόλης. Ελπίζω, όταν θα ξαναέρθω, η πόλη να είναι καλά, να μην έχει υποστεί το παραμικρό πλήγμα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον, όπως έχει ένα λαμπρό παρελθόν», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας για να καταλήξει στη δήλωσή του από την Οδησσό:

«Οπως ξέρετε, εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και παρέχουμε κάθε βοήθεια που μπορούμε στην Ουκρανία, στο πλαίσιο και των δύο αυτών Οργανισμών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...