327
| ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π

Δεν πέρασε της Αττικής Οδού: Καμία αύξηση δεν θα γίνει στα διόδια

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32
|ΑΠΕ/ΑΠΕ/ΣΑΪΤΑΣ Π

Δεν πέρασε της Αττικής Οδού: Καμία αύξηση δεν θα γίνει στα διόδια

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας της Αττικής Οδού αποφάσισε να μην γίνει αλλαγή τις τιμές των διοδίων, παρά την ανακοίνωση τον Ιούνιο για αύξηση του αντιτίμου σε  3,30 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από την 1η Ιουλίου το αντίτιμο θα διαμορφώνονταν στα 3 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου 2020 στα 3,30 ευρώ.

Η ανακοίνωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των οδηγών αλλά και της ΝΔ που ακόμη βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Μετά τις εκλογές άρχισαν συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της Αττικής Οδού και του υπουργείου Υποδομών για να αποτραπεί το ενδεχόμενο.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού», δήλωνε στις 25 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Προσέθετε ότι «αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό έχει το δικαίωμα, καθώς υπάρχει σύμβαση από το 1996, με την οποία μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις των διοδίων μονομερώς και χωρίς να πάρει την έγκριση της Πολιτείας, δεν έχουν δίκιο να το κάνουν».

Το αντίτιμο είναι 2,80 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά εμπορικά οχήματα και αυτοκίνητα με μικρό τροχόσπιτο, 1,40 ευρώ για μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, 7,10 ευρώ για μικρά και μεσαία φορτηγά και μεγάλα λεωφορεία και 11,3 για τετραξονικά μεγάλα φορτηγά.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι τιμές παραμένουν στάσιμες επί 13 χρόνια, παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Οι τιμές είναι κάτω από το όριο που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Ικανοποίηση Καραμανλή από την απόφαση

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση της Αττικής Οδού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ…

» Ομως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου.

» Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...