176
Ο Σπύρος Δανέλλης επιμένει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τέλος στον αλυτρωτισμό των βόρειων γειτόνων μας | INTIMEnews

Δανέλλης: Ας κάνουμε και ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας», δεν είναι κακό

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 12:12
Ο Σπύρος Δανέλλης επιμένει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τέλος στον αλυτρωτισμό των βόρειων γειτόνων μας
|INTIMEnews

Δανέλλης: Ας κάνουμε και ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας», δεν είναι κακό

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 12:12

Σε μία ακόμη δήλωση που προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, βγήκε δημοσίως να προτείνει τη δημιουργία μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) με αποστολή τη διδασκαλία (στην Ελλάδα) της «μακεδονικής γλώσσας» που ομιλούν στη γείτονα ΠΓΔΜ.

«Δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία της», δήλωσε στον ΑΝΤ1 κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική γλώσσα».

Ο πρωθυπουργός της γείτονος υπενθύμισε τη Δευτέρα ότι η Αθήνα έχει αναγνωρίσει εδώ και χρόνια την γλώσσα της χώρας του, ενώ προ ημερών είχε πανηγυρίσει στη βουλή ότι επιτέλους η «μακεδονική» θα αρχίσει να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Οσον αφορά τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης -που απείλησε με παραίτηση αν τελικά το Ποτάμι πει «όχι» στη συμφωνία- επανέλαβε ότι η συνείδησή του τού επιβάλλει να βάλει μπροστά το εθνικό συμφέρον και να ψηφίσει υπέρ, όπως άλλωστε είχε αρχικά χαραχθεί η κομματική γραμμή στο Ποτάμι.

Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε πως «δεν συντρέχουν λόγοι να αλλάξει στάση το Ποτάμι», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...