232
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με τον εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκο Κοτζιά σε παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο ΥΠΕΞ | INTIMEnews

Δανέλλης: Αν δεν ψηφίσει το Ποτάμι τις Πρέσπες, παραιτούμαι

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 11:23
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με τον εμπνευστή της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκο Κοτζιά σε παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο ΥΠΕΞ
|INTIMEnews

Δανέλλης: Αν δεν ψηφίσει το Ποτάμι τις Πρέσπες, παραιτούμαι

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2018, 11:23

«Αν το Ποτάμι δεν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα παραιτηθώ», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Δανέλλης, επισημαίνοντας με νόημα πως δεν γίνεται κάποιοι στο εσωτερικό του να αλλάζουν άποψη όπου «φυσάει ο άνεμος».

«Αν δεν κρατήσουμε τις αρχές μας και αναθεωρήσουμε τη στάση δεν θα μας βγει σε καλό», προειδοποίησε σε δηλώσεις του στον «Θέμα FM 104,6» o βουλευτής που έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνίας.

«Πρέπει», τόνισε, «να είμαστε προσεκτικοί και για να κρατήσουμε τη σοβαρότητά μας. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει στάση το Ποτάμι. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα με το εθνικό συμφέρον. Θα ψηφίσω τη Συμφωνία. Αν το Ποτάμι κρατήσει άλλη στάση, βέβαια θα φύγω».

«Φύγαμε από το ΚΙΝΑΛ, επειδή εκεί διαφωνήσαμε στο Μακεδονικό. Τι θα κάνουμε τώρα, θα δικαιώσουμε τη Φώφη;» διερωτήθηκε, ενώ όπως είπε, «αν υπάρξει συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία» δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Εσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι προς το παρόν τον καθησυχάζουν οι δηλώσεις Θεοδωράκη.

«Με καθησυχάζουν», ανέφερε,  «ότι δεν αλλάζουμε άποψη με το όπου φυσάει ο άνεμος, [γιατί] είναι για το Εθνικό Συμφέρον η απόφαση αυτή».

Όσο για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ που ξεσήκωσαν το κύμα αμφισβήτησης τόσο των προθέσεων στης σκοπιανής πλευράς, όσο και της ουσίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης εκτίμησε ότι η αναδίπλωση της γείτονος, αλλά και οι παρεμβάσεις του διεθνή παράγοντα (βλ. ΗΠΑ μέσω Μάθιου Νίμιτς) , αποτελούν σαφείς ενδείξεις «ότι λειτουργεί το σύστημα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...