550
Ο ρόλος Πετσίτη στους διαδρόμους του Μαξίμου εκθέτει Τσίπρα και Παππά που τηρούν σιγή ιχθύος | INTIMEnews

«Μήπως ο Πετσίτης ήταν ο ταμίας της κυβέρνησης;»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 11:37
Ο ρόλος Πετσίτη στους διαδρόμους του Μαξίμου εκθέτει Τσίπρα και Παππά που τηρούν σιγή ιχθύος
|INTIMEnews

«Μήπως ο Πετσίτης ήταν ο ταμίας της κυβέρνησης;»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 11:37

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το ποιόν και τον ρόλο του μυστικοσύμβουλου της κυβένησης -και παιδικού φίλου του Νίκου Παππά- Μανώλη Πετσίτη. Οι τελευταίες πληροφορίες ωστόσο και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα (δείτε κάτω) που τον δείχνουν να συνοδεύει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε σειρά εκδηλώσεων, καθώς και η  αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη σύνδεσή του με έναν άλλον φίλο του Νίκου Παππά, τον δικηγόρο των offshore, Αρτέμιο Αρτεμίου (βλ. Βενεζουέλα), δείχνουν ότι ο Μανώλης Πετσίτης είχε μάλλον αναβαθμισμένο ρόλο στον μηχανισμό του Μαξίμου.

Ο Μανώλης Πετσίτης δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, 26/1/2015, κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό στην Καισαριανή/ INTIMEnews

«Μήπως ήταν ταμίας της κυβέρνησης;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο κ. Πετσίτης δεν ήταν απλά στον ΣΥΡΙΖΑ ένα «δικό μας παιδί» που βολεύτηκε χάρη στη μακρόχρονη φιλία του με τον Νίκο Παππά.

Επικαλούμενος τη σχετική αποκάλυψη των «Νέων» (βλ. το πρωτοσέλιδο κάτω) ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο Μανώλης Πετσίτης να είχε κεντρικό ρόλο ως συνομιλητής της κυβέρνησης με επιχειρηματίες, όπως για παράδειγμα με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (για τον οποίο εμφανίζεται μάλιστα να εργάζεται με παχυλό μισθό), αλλά και προσώπων όπως ο μυστηριώδης δικηγόρος από την Κύπρο, Αρτέμιος Αρτεμίου, με την παροιμιώδη ειδίκευση στη σύσταση εξωχώριων εταιρειών και την εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers.

Το ζήτημα, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν είναι ιδιωτικό (σ.σ. εννοώντας την επαγγελματική σχέση του κ. Πετσίτη με την εταιρεία Λαυρεντιάδη ΕLFE), αλλά ζήτημα κυβερνητικό λόγω της θέσης και του ρόλου που απολάμβανε χάρη στις διασυνδέσεις του, ο μυστικοσύμβουλος του Μαξίμου.

«Τι του βρήκε δηλ. ο Λαυρεντιάδης και του έδωσε 200.000 μισθό τον χρόνο;» παρατήρησε με νόημα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως είναι προφανές ότι τον κ. Πετσίτη τον προσέλαβαν ως φίλο της κυβέρνησης και το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είδους υπηρεσίες προσέφερε στον κ. Λαυρεντιάδη και άλλους επιχειρηματίες μέσω των γνωριμιών του στην κυβέρνηση.

Ολα αυτά, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, αφήνουν υπόνοιες για μεγαλύτερο ρόλο του μυστικοσύμβουλου Πετσίτη και στο πλαίσιο αυτό έθεσε το ερώτημα που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- έρχεται στον νου κάθε κακόπιστου :

«Μήπως ήταν ο ταμίας των offshore;»

Σύμφωνα με τη αποκάλυψη των «Νέων, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση του Πετσίτη με τον Αρτέμιο Αρτεμίου, τον κύπριο δικηγόρο με τον οποίον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, προτού ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία, είχε πάει Βενεζουέλα και Καραϊβική, στο περίφημο πια ταξίδι με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, από το Καράκας στο νησί Μαργαρίτα (της Καραϊβικής) τον Αύγουστο του 2013.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Χαλίλ επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας και στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο Ερμάν Φερέρ, ο οποίος είναι σύζυγος της γενικής εισαγγελέως της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...