347
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς σε παλαιότερες, σίγουρα πιο χαρούμενες στιγμές | SOOC

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο στο Ποτάμι όταν σε υπονομεύει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:43
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς σε παλαιότερες, σίγουρα πιο χαρούμενες στιγμές
|SOOC

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο στο Ποτάμι όταν σε υπονομεύει ο Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:43

Ο Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει να αποτελεί ένα αγκάθι στα πλευρά του Μαξίμου. Μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών δεν σταματά να επικρίνει την κυβέρνηση, ιδίως για τους χειρισμούς της στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία άλλωστε θεωρεί δικό του παιδί και πάντα με στόχο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος ήταν και αυτός που τον οδήγησε στην παραίτηση.

«Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλό σου σε ένα μικρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης που θέλει να σε στηρίξει στη Συμφωνία των Πρεσπών και να ανέχεσαι ο κυβερνητικός σου εταίρος να υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου που εγκαλούσε τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι σχετικά με το ενδεχόμενο να αλλάξουν στάση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πάτρας και αφήνοντας αιχμές για τους ΑΝΕΛ, κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε «κάποιους οι οποίοι θέλουν να δυναμιτίζουν κάθε φορά την εξωτερική σου πολιτική», επισημαίνοντας ότι «η αναβλητικότητα απέναντι στον μικρό εταίρο της κυβέρνησης δημιουργεί κακό και απαξίωση και της χώρας διεθνώς και της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά και το τι θέλει μία πλειοψηφία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» είπε επίσης πως δεν είδε «αλλαγή πλεύσης από το Ποτάμι, απλώς πρέπει να είμαστε ευγενικοί στη χώρα και στην πολιτική σκηνή, ο ένας με τον άλλον».

Παράλληλα ανέφερε ότι «και μπορεί και πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», απορρίπτοντας τη κριτική που ασκείται σε αυτήν.

«Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Κάναμε μία συμφωνία ανάμεσα σε έναν νικητή ενός πολέμου και έναν ηττημένο; Διότι μόνο οι νικητές από έναν πόλεμο υπαγορεύουν όρους και τους αποδέχεται αναγκαστικά ο ηττημένος. Μπορείς λοιπόν να κάνεις μία συμφωνία με κάποιον, ο οποίος δεν θα πάρει τίποτα; Δηλαδή γιατί να συμβιβαστεί μαζί σου, αν δεν πάρει τίποτα. Και δεν θα κάνεις συμβιβασμό που θα πάρει κάτι;», σχολίασε χαρακτηριστικά

Σχετικά με το θέμα της γλώσσας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε τη θέση του ότι έχει αναγνωριστεί από από το 1977 ως επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ, υποστηρίζοντας ότι κύριο σημείο της συμφωνίας είναι «ότι αυτή η χώρα αλλάζει το όνομα αναγκασμένη από τις διαπραγματεύσεις μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...